A3 Haber

Kılıçdaroğlu’ndan Soylu’ya “şerefsiz” davası

Kılıçdaroğlu’ndan Soylu’ya “şerefsiz” davası

Kılıçdaroğlu’ndan Soylu’ya “şerefsiz” davası
Kasım 21
14:21 2022

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kendisi için “şerefsiz” diyen İçişleri Bakanı Soylu hakkında 200 bin TL’lik dava açtı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine ‘şerefsiz’ diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında 200 bin TL’lik dava açtı.

Halk TV’nin aktardığı habere göre, Kılıçdaroğlu’nun avukatı şu sözlerle duyurdu:

  • “TBMM Plan ve Bütçe Komisyon görüşmeleri sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından, ifade edilen ‘şerefsiz’ hakaret sözü nedeniyle Soylu aleyhine 200.000 liralık dava açtık. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun talimatı gereğince bu ahlaksızlığın hesabını soracağız!..”

Ne olmuştu?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı ve AFAD’ın 2021 yılı kesin hesap kanun teklifi, 2022 yılı bütçe kanun teklifi ve Sayıştay raporları görüşülürken Meclis’te tartışma çıkmıştı.

Soylu, gün boyu milletvekillerinden gelen eleştirilere yanıt verirken; “Kara parayı aklayan da uyuşturucuyu yapan da şerefsizdir. İspat etmeyen Kılıçdaroğlu da şerefsizdir. Bu kadar basit. İspat etmeyen de şerefsizdir” demişti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan ve CHP milletvekilleri, Soylu’nun sözlerine çok sert tepki göstermişti. Soylu ile CHP milletvekilleri arasında tartışma çıkmıştı. Tartışma devam edince, Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz görüşmelere ara vermişti.

Verilen aranın ardından Komisyon Başkanı Yılmaz tutanakları istedi. Soylu’nun “ispat etmezse…” şeklinde şartlı bir söz kullandığını ifade etmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER