Site icon A3 Haber

HDP Eş Genel Başkanı Buldan: “Hava harekatının hemen öncesinde Taksim’deki patlama tesadüf değildir”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “AKP-MHP ittifakının siyasi ömrünü uzatmak için seçim kampanyasını savaş politikalarıyla başlattığını” belirterek, “Bu savaş politikalarına derhal son verin. Sorunların çözümü diyalog ve müzakerelerdir. Demokratik ve barışçıl adımlardadır” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Buldan açıklamasına Gaziantep’in Karkamış ilçesindeki roket saldırısında yaşamını yitirenleri anarak başladı. “Antep’in Karkamış ilçesini başta olmak üzere hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralılar için acil şifalar diliyorum” diyen Buldan, “Tüm kayıpların acısını yüreğimizde en derinden hissettiğimizi özellikle ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Kaybedeceğini gören AKP-MHP ittifakı siyasi ömrünü uzatmak için seçim kampanyasını savaş politikalarıyla başlatmış durumda” ifadelerini kullanan Buldan, “Bu savaş politikalarına derhal son verin. Sorunların çözümü diyalog ve müzakerelerdir. Demokratik ve barışçıl adımlardadır. Çatışma ve şiddet politikasıyla bugüne değin çözülebilen tek bir sorun olmadığını biliyoruz. Bu yanlıştan bir an önce vazgeçilmelidir” diye konuştu.

Buldan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Ortak bir kadın mücadelesi var”

“2023 seçimlerine kadınlar damga vuracak”

Exit mobile version