A3 Haber

Karkamış’ta ölen öğretmenin cenazesine katılan Bakan Yardımcısı Sezgin: Öğretmenlik yapıp ölse sadece öğrencileri bilecekti

Karkamış’ta ölen öğretmenin cenazesine katılan Bakan Yardımcısı Sezgin: Öğretmenlik yapıp ölse sadece öğrencileri bilecekti

Karkamış’ta ölen öğretmenin cenazesine katılan Bakan Yardımcısı Sezgin: Öğretmenlik yapıp ölse sadece öğrencileri bilecekti
Kasım 22
17:52 2022

Gaziantep Karkamış’taki füzeli saldırı sonucunda yaşamını yitiren öğretmen Ayşenur Alkan’ın cenazesine katılan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Osman Sezgin, “Ömrü boyunca öğretmenlik yapsa ve ölseydi sadece sınıfındaki öğrencileri onu bilecekti” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’in Karkamış ilçesine sınırın diğer tarafından düşen roket sonucunda biri öğretmen biri çocuk iki kişi yaşamını yitirdi, 19 kişi yaralandı.

Yaşamını yitiren öğretmen Ayşenur Alkan için Nizip’te cenaze töreni düzenlendi.

Hazreti Ali Camisi’ndeki törene; Gaziantep Valisi Davut Gül, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Osman Sezgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, milletvekilleri, bürokratlar ile öğretmenin ailesi ve yakınları katıldı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Osman Sezgin, Hz. Ali Camisi’nde düzenlenen cenaze töreninde,”Ayşenur öğretmenimiz eğer ömrü boyunca öğretmenlik yapsa ve ölseydi sadece sınıfındaki öğrencileri onu bilecekti. Ama şimdi Ayşenur öğretmenimiz öyle bir öğretmenlik makamına yükseldi ki bütün millet onu biliyor” dedi.

Sezgin sözlerine şöyle devam etti:

  • “O bütün insanlığın öğretmeni oldu ve kıyamete kadar, insanlık durduğu sürece onun adı öğretmenlik yapmaya devam edecektir. Bizim kültürümüzde, inancımızda ilim yolunda yürürken, ilimle meşgul olurken ölen de şehittir. Dolayısıyla Ayşenur öğretmenimiz hem canını vatan için vermiş bir şehit hem de ilim yolunda yürürken şehit olmuştur. Dolayısıyla bu kadar çok yönlü bir şehidin karşısındayız. Ayşenur öğretmenimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun, o insanlığın önünde bir rehber, bir nur, bir barış ve sevgi yolu olacaktır. Tuttuğu kalemle insanlığa insanlığı öğretecektir. İnsanlığı bilmeyen vahşi, satılmış o hainlere insanca yaşamanın ne olduğunu anlatacaktır. Ayşenur öğretmenimizin canından daha kıymetli bildiği vatanı, bayrağı, kitabı vardı. O değerler uğruna canını verdi ve değerler uğruna verdiği o canı, ebedileşti. Artık o bütün milletin öğretmeni, bütün milletin bayrağı. Dün ölseydi toprak olacaktı, bugün milletin gönlüne, milletin kalbine gömüldü ve milletin bayrağı oldu.”

Ne olmuştu?

Karkamış ilçe merkezine dün 10 havan-roket atılmış, roketlerin isabet ettiği Kocatepe İlkokulundaki 22 yaşındaki öğretmen Ayşenur Alkan ile çevredeki bei yaşındaki Hasan Karataş yaşamını yitirmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saldırıda 19 kişi yaralandığını, tedavisi tamamlanan 12 yaralı taburcu olduğunu bildirmişti.

Yetkililerden yapılan açıklamalarda, “saldırının PKK/YPG tarafından gerçekleştirildiği” ifade edilmişti.

İlgili haberler

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER