A3 Haber

Düzce şiddetli depremle sarsıldı: İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çok sayıda ilde hissedildi

Düzce şiddetli depremle sarsıldı: İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çok sayıda ilde hissedildi

Düzce şiddetli depremle sarsıldı: İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çok sayıda ilde hissedildi
Kasım 23
04:31 2022

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde saat 04.08’de 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Artçılar devam ederken kalp krizi geçiren iki kişi yaşamını yitirdi, beş ilde toplam 50 kişinin yaralandığı bildirildi. Dört ilde ise eğitime bir gün ara verildi. İlde okullar tatil edildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 04.08’de merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesi olan 5.9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Gölyaka ilçesindeki depremin 6.81 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Deprem İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, ve İzmir’e kadar geniş bir alanda hissedildi.

Kandilli, depremin büyüklüğünü revize etti

Kandilli Rasathanesi daha önce 5.9 olarak duyurduğu depremin büyüklüğünü 6.0 olarak revize etti.

Düzce’de elektrikler kesildi

Düzce’de depremin ardından enerji nakil hatlarında kesinti meydana gelirken, sarsıntıyla büyük korku ve panik yaşayan vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı. NTV yayınına bağlanan DHA muhabiri Tezcan Solmaz, Düzce’de elektriklerin kesildiğini ve internet erişiminde sorunlar yaşandığını aktardı.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, NTV canlı yayınında “Yaralanma ya da ölüm haberi yok” açıklamasında bulundu. Özlü, “Çok şiddetli hissettik. Herkes sokaklarda, insanların evlerin dışında, az önce artçı bir deprem daha oldu. Ekiplerimiz dışarıda, tespit çalışmaları yapılıyor. Elektrikler kesik, şu ana kadar bize ulaşan bir yaralanma ve ölüm haberi yok” dedi.

Soylu: Can kaybı bilgisi yok

İçişleri Bakanı Soylu da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Düzce’nin Gölyaka ilçesindeki depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır” bilgisini verdi.

Düzce Valisi Cevdet Atay, Gölyaka merkezli depreme ilişkin henüz kendilerine ulaşan net bir bilgi olmadığını belirterek, ekiplerin sahada çalışmalara başladığını söyledi.

Bolu Valisi Erkan Kılıç, depremin hissedildiği kentte sağlık ekiplerinin, deprem anında panikle balkondan atlayan birkaç ihbar aldıklarını kaydetti.

Kılıç, “Saha çalışmalarına yeni başladık, araştırıyoruz. Tüm halkımıza geçmiş olsun” dedi.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım da depremle ilgili şu ana kadar kendilerine net bilgi ulaşmadığını vurgulayarak, “Depremden hemen sonra ekiplerimiz sahaya çıktı, çalışmalarına başladı” bilgisini verdi.

Yerlikaya: Takip ediyoruz

Vali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “AFAD verilerine göre saat 04.08’de Düzce Gölyaka merkezli 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul’dan da hissedilmiştir. Konuyu takip ediyoruz. Allah, her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun” ifadesini kullandı.

İmamoğlu ve Yavaş’tan mesaj

İstanbul ve Ankara’da hissedilen depremin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter’dan açıklama yaptı. Mansur Yavaş, “Hepimiz çok korktuk, çok endişelendik. Umuyorum ki hiçbir şekilde kayıp yaşamayız, geçmiş olsun” yazdı. İmamoğlu ise “İstanbul ve çevre illerde hissedilen depremin hiçbir vatandaşımıza zarar vermemiş olması tek dileğimiz. Geçmiş olsun” ifadesini kullandı.

AFAD: 18 artçı meydana geldi

AFAD, 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası 18 artçının yaşandığını duyurdu. AFAD’tan yapılan açıklamada, “Düzce ilimizin Gölyaka ilçesindeki 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından, an itibarıyla 18 artçı deprem meydana gelmiştir. Bölgede kontrol amaçlı enerji kesintileri uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmamasını önemle rica ederiz” ifadelerine yer verildi.

Sağlık Bakanı Koca: Biri ağır 22 yaralımız var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Düzce’de saat 04.09’da meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremde biri ağır 22 kişinin yaralandığını açıkladı. Bakan Koca, “Düzce’de 22 yaralımız var, 1’inin durumu yüksekten atlama sebebiyle ağır. Şehre gerekli ambulans ve UMKE timi görevlendirmeleri yapılmıştır” dedi.

Koca sonraki paylaşımında yaralı sayısını güncelledi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından depreme ilişkin son durumu aktardı. Koca, “Düzce’de 1’i ağır 32, İstanbul’da 1, Bolu’da 1, Zonguldak’ta 1 kişi olmak üzere şu anki bilgilere göre yaralı sayısı 35’tir” dedi.

Yaralı sayısı arttı

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre yaralı sayısı 50 olarak güncellendi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER