A3 Haber

Erdoğan’dan “harekat” açıklaması: Kendi başımızın çaresine bakma hakkımız doğmuştur

Erdoğan’dan “harekat” açıklaması: Kendi başımızın çaresine bakma hakkımız doğmuştur

Erdoğan’dan “harekat” açıklaması: Kendi başımızın çaresine bakma hakkımız doğmuştur
Kasım 23
12:35 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “kara harekatı” mesajı vererek, “Suriye’de sözlerini tutamayanlar var. Bizim de kendi başımızın çaresine bakma hakkımız doğmuştur. Tel Rıfat, Münbiç, Aynel Arap gibi çıban başı yerlerden başlayarak adım adım halledeceğiz. Hava harekatlarımızı kesintisiz sürdürürken, bizim için en uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine tepesine bineceğiz” dedi.

Toplantıda İYİP’ten seçilen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan AKP’ye geçti. Özcan’a rozetini Erdoğan taktı.

Öne çıkan başlıklar şu şekilde:

  • Bu sabah erken saatlerde yaşadığımız Düzce merkezli 5,9 büyüklüğündeki depremi hisseden tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Depremde yaralanan vatandaşlarımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum. Deprem Gölyaka’da çok sayıda binada hasara yol açmakla birlikte, hamdolsun vahim bir yıkım ve kayıpla karşılaşmadık. Kurumlarımız tespit ve telafi çalışmalarını yürütüyor.
  • Türkiye’yi depreme hazırlamak için 20 yıldır TOKİ projelerinden kentsel dönüşüm projelerine kadar bina altyapılarımızı yeniliyoruz. 2022’yi deprem tatbikat yılı ilan ederek 94 binin üzerinde faaliyet yürüttük. Gölyaka depremi deprem gerçeğinin ne kadar yakın olduğunu göstermiştir. Rabbim ülkemizi her türlü kazadan beladan muhafaza eylesin.

“Eyleme karışan kim varsa hesabı sorulacak”

  • Bugün terör saldırıları hususundaki gelişmeleri ve yeni adımları paylaşmak istiyorum. İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırı failleri ve bağlantılarıyla kısa sürede aydınlatılmıştır. Bombayı koyan terörist ve yardımcı olanlar adalete teslim edilmiştir. En tepeden en aşağıya kadar bu eyleme karışan kim varsa mutlaka bulunacak, hesabı sorulacak.
  • Türkiye artık ülkemize ve milletimize yönelik saldırılara karışan teröristler ile yardım eden herkesi tespit etme, yakalama, cezalandırma gücüne sahiptir. Saldırıyı timsah gözyaşlarıyla kınayanlar, operasyona verdikleri tepkiyle ortaya çıkmıştır.

“Suriye’de karşımızdakiler kendi sözlerini tutamıyor”

  • Biz yaptığımız her anlaşma gibi Suriye sınırlarımızla ilgili ahitlerimize sadık kaldık. Madem karşımızdakiler kendi sözlerini tutamıyor, bizim kendi başımızın çaresine bakma hakkımız doğmuştur. Bizim her sözümüz gibi bu beyanımızın gerisinde çok somut gerekçeler, inkarı mümkün olmayan hakikatler var.
  • Uçaklarla, toplarla, SİHA’larla yaptığımız operasyonlar sadece başlangıç. En uygun vakitte karadan da teröristlerin tepesine bineceğiz.
  • Hatay’dan Hakkari’ye kadar güney sınırlarımızın tamamını ülkemiz topraklarına saldırı imkanı bırakmayacak şekilde bir güvenlik şeridiyle kapata kararlığımız her zamankinden bugün daha güçlüdür. Tel Rıfat, Münbiç ve Ayn el Arab’dan başlayarak temizleyeceğiz. Türkiye’yi hala sinsi yöntemlerle dize getirmeye çalışanlara mesajımız gayet net: Başaramayacaksınız.

“Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğü de güvence altına alınacak”

  • Bunlar ülkemizin küresel krizleri fırsata dönüştürmesinden rahatsızlar. Bunlar Türkiye’nin bölgresel liderliğini güçnlendirmesinden rahatsızlar. Ülkemizin maruz kaldığı hangi haksızlığı kazısalk altından aynı hazımsızlık çıkıyor. Bunun AB tam üyeliğimizin engellemesinde, ABD ile F-35 krizinde yaşadık.
  • Bizim de kendimize göre bir oyun planımız var. Türkiye’nin menfaatleri neyi gerektiriyorsa ona göre hareket ediyoruz. En çok da bel altı vuruşlara tevessül edilmesinden üzüntü duyuyoruz. İstanbul’da bomba patlatarak Türkiye’nin canını acıtacaklarını sanıyorlar. Halbuki bilmiyorlar ki biz artık bu safhaları geçeli çok oldu. Sokakları karıştırmak isteyen vandalları bozguna uğratan, darbecileri püskürten, ekonomik tetikçilere eyvallah etmeyen Türkiye’yi sinsi yöntemlerle dize getirmeye çalışanlara mesajımız gayet net: Başaramayacaksınız.
  • Gerçekleştirdiğimiz sınır ötesi harekatlarla bu şeridin bir kısmını oluşturduk. Kalanlarını da Tel Rıfat, Münbiç, Ayn-el Arap gibi çıban başı yerlerden başlayarak adım adım halledeceğiz. Hava harekatlarımızı kesintisiz sürdürürken, bizim için en uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine tepesine bineceğiz.
  • Irak ve Suriye yönetimleri Türkiye’nin harekat yaptığı yerlerden rahatsızlık duymasınlar. Attığımız adımlar Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü de güvence altına alacaktır.

Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı: Haysiyet fukarası

  • (Kılıçdaroğlu’na) CHP’nin başındaki zat, ağaç diye gevelemeye başladı. Bir de dış politikadan bahsetmesi yok mu? İnsanın ‘sözün bittiği yer’ diyesi geliyor. Bay Kemal ne polis ne sağlıkçılar ne de öğretmenler sahipsiz değildir. Onların arkasında biz varız. Kağıthane’ye Kağıttepe diyenden cumhurbaşkanı olur mu? Haysiyet fukarası sorumluluk lafını ağzına en son alacak kişidir. Kendi devletini borsasının yükselişi üzerinden hançerlemek isteyen bir sefil, sorumluluk lafının yanına yaklaşamaz.
  • Bu zatın siyasi hayatında ilk kez bir vizyon açıklamaya hazırlanmasından memnuniyet duyduk. Eğer muhalefet pozitif siyaset konusunda samimiyse buradan söz veriyorum, kendilerinin eksiklerini hiçbir zaman yüzlerine vurmayacağız

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER