A3 Haber

Talimat verdi: Kılıçdaroğlu, kendisine hakaret eden Erdoğan’a dava açacak

Talimat verdi: Kılıçdaroğlu, kendisine hakaret eden Erdoğan’a dava açacak

Talimat verdi: Kılıçdaroğlu, kendisine hakaret eden Erdoğan’a dava açacak
Kasım 23
16:43 2022

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Kılıçdaroğlu’nun talimat verdiğini belirterek, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘haysiyet fukarası, sefil, zavallı, gafil, namert, kifayetsiz ve yüzsüz’ hakaretlerine ilişkin dava açacaklarını bildirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bugün partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu’na yönellik sarf ettiği sözlere ilişkin dava açacaklarını duyurdu.

Celal Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kılıçdaroğlu’nun talimatı gereğince Erdoğan hakkında dava açacaklarını duyururken şunları ifade etti:

“Erdoğan’ın seviyesizce ifade ettiği ‘Haysiyet fukarası, sefil, zavallı, gafil, namert, kifayetsiz, yüzsüz’ hakaret sözlerinin ve ahlak değerlerinden yoksun saldırının hesabını soracağız! Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı gereğince RTE hakkında derhal dava açacağız”

Erdoğan ne söylemişti?

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef almıştı. Erdoğan, şunları söylemişti:

“Şimdi söyleyeceklerim, belki biraz ağır olacak ama emin olun hepsi de muhatabının sonuna kadar hak ettiği tespitlerdir.

Madem sorumluluktan söz ediyoruz. Öyleyse kendi devletini, bütçesini, uyuşturucu parasıyla finanse etmekle suçlayan bir haysiyet fukarası sorumluluk lafını ağzına en son alacak kişidir. Kendi devletini, borsasının yükselişi üzerinden hançerlemeyi siyaset sanan bir sefil, sorumluluk ifadesinin yanına yaklaşamaz. Kendi devletini, ülkesini, mafyaya teslim etmekle itham eden bir zavallı, sorumluluk kavramının yanından, yöresinden bile geçemez. Yurt dışına gittiğinde ülkenin ve milletin hayrına tek bir görüşme yapmayıp ne kadar terör örgütü destekçisi, ne kadar Türkiye düşmanı varsa onların ekmeğine yağ sürüp gelen bir gafil sorumluluk lafıyla yan yana gelemez”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER