A3 Haber

CHP Urfa’da “görevden alınan” başkanlar masalarını bırakmadı: İki ilçede dört CHP bürosu oldu

CHP Urfa’da “görevden alınan” başkanlar masalarını bırakmadı: İki ilçede dört CHP bürosu oldu

CHP Urfa’da “görevden alınan” başkanlar masalarını bırakmadı: İki ilçede dört CHP bürosu oldu
Kasım 24
13:14 2022

CHP’nin, Şanlıurfa İl Başkanlığı’na kayyum ataması sonrası üç ilçe başkanı kendilerinin görevden alınması kararını kabul etmedi. Karaköprü ve Ceylanpına’a atanan başkanlar çareyi kendilerine yeni büro açmakta buldu.

Gazete Duvar’dan Fatma Keber’in haberine göre, CHP Genel Merkezi tarafından Şanlıurfa İl Başkanlığı’na Ferhat Karadağ atandı. İl teşkilatını seçime götüremeyen Karadağ, kasım ayının başında aralarında Karaköprü, Ceylanpınar ve Haliliye bulunduğu beş ilçe başkanını görevden alarak yerine yeni isimler atadı.

Bu atamalar sonrası Karaköprü ve Ceylanpınar ilçe teşkilatı görevi bırakmayınca, bu ilçelerde ikişer CHP bürosu oldu.

Suruç’ta ise yerine kayyum atanan ilçe teşkilatı, genel merkez tarafından bildirim gelmediğini belirterek yönetimi kayyuma teslim etmedi.

“Bazı ilçelere WhatsApp üzerinden yazı atılmış”

Urfa İl Başkanlığı tarafından görevden alınan CHP Karaköprü İlçe Başkanı Yusuf Ziya Ural, kendisine herhangi bir yazı gelmediğini belirterek görevini sürdürdüğünü açıkladı.

Konuya ilişkin konuşan Ural “Normalde geçici kurul heyetinin, ilçe başkanlarını görevden alma yetkisi yok. Bize ulaşan herhangi bir bildirim de yok. Bazı ilçelere WhatsApp üzerinden yazı atılmış, bize oradan da bir şey ulaşmadı. Bu, ana muhalefet partisi… WhatsApp üzerinden gönderilecek bir yazı ile istifa olmaz. Yazının tarafımıza tebliğ edilmesi gerekiyor. Bu yazı bana ulaşmadı, nasıl beni görevden alacaklar?” ifadelerini kullandı.

Parti tüzüğüne işaret eden Ural “Atanmışların, seçilmişleri alma yetkisi yok. İl yönetiminin aldığı karara göre, 20 günden fazladır görevimizin başındayız, devam ediyoruz” dedi. Ural ayrıca açılan diğer parti bürosunun usulsüz olduğunu belirterek seçim kurulu ile görüşeceğini ifade etti.

“Görevimizin başındayız”

Ceylanpınar’da da Fethi Yamaç’ın görevden alınarak yerine Yusuf Çağra’nın getirilmesi ilçe teşkilatını ikiye böldü. Görevden alınan Fethi Yamaç, görevine devam ettiğini belirtti.

Fethi Yamaç da kendilerine bir yazı gelmediğini belirterek şunları söyledi:

  • Görevimizin başındayız. Genel merkez tarafından bize yazı geldiğinde, gerekeni yaparız. İlçede yeni bir ilçe teşkilatı daha açıldı. Biz gerekli yerlere bildirimleri yaptık, o konuyla ayrıca ilgileneceğiz.

“Önceki ilçe başkanı kendisine ait ofiste oturuyor”

CHP Ceylanpınar İlçe Başkanı olarak atanan Yusuf Çağra, ise Fethi Yamaç’ın aksine kendisinin görev başında olduğunu vurguladı. Çağra konuyla ilgili şunları söyledi:

  • Partim için elimden geleni yapacağım. Amacımız, misafirlerimizi daha güzel bir yerde ağırlamaktı. Kendi partimize ait tapulu binamız var. Fiziki yapısı uygun olmadığı için daha temiz ve düzgün bir yerde insanları ağırlamak istedik ve yeni bir yer açtık. Benden önceki ilçe başkanı da aynı yeri kullanıyordu. Önceki ilçe başkanımız da kendisine ait ofisinde oturuyor. Şu an aktif değil. Dışarıda herhangi bir tabela yok. Oturduğu masanın arkasında genel başkanın ve CHP’nin fotoğrafı var, o da kendi inisiyatifidir. Şu an Ceylanpınar’da görevi almış durumdayım.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER