A3 Haber

İranlı futbolcu “rejim aleyhinde propaganda yapmak” suçlamasıyla tutuklandı

İranlı futbolcu “rejim aleyhinde propaganda yapmak” suçlamasıyla tutuklandı

İranlı futbolcu “rejim aleyhinde propaganda yapmak” suçlamasıyla tutuklandı
Kasım 24
17:58 2022

İran’da Huzistan Fulad ekibinin oyuncusu Vurya Gafuri’nin, “İran Ulusal Futbol Takımı’na hakaret ve rejim aleyhinde propaganda yapmak” suçlarından tutuklandığı belirtildi.

İran’da Futbol Birinci Lig ekiplerinden Huzistan Fulad takımının oyuncusu Vurya Gafuri’nin, “İran Ulusal Futbol Takımı’na hakaret ve rejim aleyhinde propaganda yapmak” suçlarından tutuklandığı belirtildi.

İran Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Borna Haber Ajansı’na göre, Huzistan Fulad takımının oyuncusu Gafuri, “İran Ulusal Futbol Takımı’na hakaret ve rejim aleyhinde propaganda yapmak” suçlarından tutuklandı.

Haberde başka bilgiye yer verilmezken Vurya Gafuri, İran’da Mahsa Amini’nin gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesinin ardından başlayan eylemler sırasında güvenlik güçlerinin müdahalelerini ve molla rejiminin tutumunu eleştirmişti.

Ne olmuştu?

Mahsa Amini, Tahran’da 13 Eylül’de “ahlak polisi” olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından saçının bir kısmı gözüktüğü gerekçesiyle gözaltına alınmış, daha sonra komaya girerek hayatını kaybetmişti.

Amini’nin ölümünün ardından 16 Eylül’de halk tarafından molla rejimine karşı direniş başlamış, 2 ayı aşkın süredir devam eden eylemlerde, 15 bin kişi hakkında işlem başlatılmıştı. Rejim, 5 kişi hakında idam cezası vermişti.

Katar’ın ev sahipliğini yaptığı 2022 FIFA Dünya Kupası’nda İran Milli Takımı futbolcuları ve taraftarlar, molla rejimini protesto etmişti. İranlı futbolcular milli marşı okumadı, taraftarlar ise “Kadın, Yaşam, Özgürlük” yazılı dövizlerle tepki göstermişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER