A3 Haber

Reuters: Türkiye, Suriye’nin kuzeyindeki petrol sahalarını vuruyor

Reuters: Türkiye, Suriye’nin kuzeyindeki petrol sahalarını vuruyor

Reuters: Türkiye, Suriye’nin kuzeyindeki petrol sahalarını vuruyor
Kasım 24
16:17 2022

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlediği “Pençe Kılıç Harekatı”, Ankara-Washington hattında tansiyonu yükseltirken İngiliz Reuters haber ajansı harekatla ilgili önemli bir iddiayı aktardı.

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG terör örgütünü hedef alan Pençe Kılıç Harekatı, Türkiye ve ABD arasında da gerilime yol açtı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’dan dün yapılan açıklamada, Türkiye’nin Suriye’ye yönelik operasyonunun bölgedeki ABD askeri personelinin güvenliğini doğrudan tehdit ettiği belirtilmişti. İngiliz Reuters haber ajansı, açıklamanın ABD’nin bugüne kadar Türkiye’nin Suriye’deki operasyonuna yönelik en sert tepki olduğu yorumunu yapmıştı.

Reuters’ın Suriye’nin kuzeyindeki kaynaklara dayandırdığı yeni bir haberde ise, Türkiye’nin İHA’larla, PKK/YPG terör örgütünün de bağlı olduğu ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri kontrolündeki petrol sahalarını vurduğu iddia edildi. Kaynaklar, bu operasyonların ABD’nin gündeminde de olduğunu aktardı.

Örgüt de, Türkiye’nin önceki operasyonlara göre Suriye’nin daha iç bölgelerindeki komuta merkezlerine hava operasyonu düzenlediğini ve bu yolla kara operasyonuna hazırlandığını kaydetti.

Reuters, Türkiye’nin Suriye’de düzenlediği hava saldırılarıyla ilgili görüntüler paylaştı.

Türk kaynak: Petrol sahaları hedef alınmıyor

Pentagon açıklamasıyla ilgili konuşan Milli Savunma Bakanlığı’ndan bir kaynak ise Ankara’nın ABD ile yakın temas içinde olduğunu ve hedeflerini dikkatli şekilde seçtiğini aktardı. Türk yetkili, petrol alanlarının Ankara’nın hedefleri arasında olmadığını vurguladı.

13 Kasım’da Suriyeli terörist Ahlam Albashir’in, İstanbul’un kalbi İstiklal Caddesi’ne bombalı saldırı düzenlemesi sonrasında gündeme gelen Suriye ve Kuzey Irak’a yönelik Pençe Kılıç operasyonu uluslararası kamuoyunun gündeminde giderek öne çıkıyor.

ABD ve Rusya, Suriye’de bu tür bir operasyona karşı çıkarken, omurgasını terör örgütleri PKK/YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nden Mazlum Abdi, ABD basınına konuşarak Joe Biden yönetiminden yardım istemişti. Terör örgütü elebaşı, “Bizce Washington yönetimi ve ABD Başkanı’nın bizi korumak hem siyasi hem de insani bir sorumluluğu. Bizce şu ana kadar ABD’den gelen açıklamalar yeterli olmadı” demişti.

İlgili haberler

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER