Site icon A3 Haber

Tutuklu TTB Başkanı Fincancı: Ortada hukuku bir süreç yok, bana yöneltilen suçlama propaganda

Siyasi lince maruz kalıp tutuklanan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, hakkındaki sürecin “hukuki değil siyasi olduğunu” söyledi. Fincancı, hakkındaki soruşturmayı öğrenip yurt dışından dönmüş birisi için kaçma şüphesinden bahsedilemeyeceğini belirtti.

TTB başkanı, kimyasal silah ifadesi kullanmadığını belirterek “Bu tür iddialar olduğunda etkili bir soruşturma yapılması gerektiğini vurguladım” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta kimyasal silah kullandığına ilişkin iddiaların araştırılması gerektiğini söyledikten sonra iktidarın hedef gösterdiği Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında soruşturma başlatılmıştı. TTB başkanı, 26 Ekim Salı İstanbul’da gözaltına alınmış, ertesi gün ‘terör örgütü propagandası yapmak’tan tutuklanmıştı.

BBC Türkçe’den Mahmut Hamsici’nin sorularını yanıtlayan Fincancı, evinde bulunan mermilerle ilgili olarak bunların bir bölümünün babasına ait olduğunu ve zamanında fark etmediğini, diğer bir bölümünün ise emeklilik sonrası üniversitedeki odasını boşaltırken evine gelmiş olabileceğini, hatırlamadığını ama basında iddia edildiği gibi kalaşnikof mermisi olmadığını belirtti.

Fincancı, soruşturmaya neden olan Medya Haber TV’deki söyleşisinde kimyasal silah kullanımıyla ilgili iddianın etkili bir şekilde soruşturulmasının gerektiğini, olayda ölüm olduğunda otopsi yapılmasının önemli olduğunu söylediğini belirtti. Medya Haber TV’yi ise canlı yayındaki konuşmasını parçalara ayırarak bağlamından ve bütünlüğünden kopartarak farklı yayınlarda kullanmakla eleştirdi.

TTB başkanı, cezaevindeki koşullarına ilişkinse şunları söyledi:

İlgili haberler

Exit mobile version