A3 Haber

Bakan Kasapoğlu’ndan KYK borcu açıklaması: Yapılandırma işlemi e-devlette başladı

Bakan Kasapoğlu’ndan KYK borcu açıklaması: Yapılandırma işlemi e-devlette başladı

Bakan Kasapoğlu’ndan KYK borcu açıklaması: Yapılandırma işlemi e-devlette başladı
Kasım 25
12:05 2022

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, öğrenim kredisi yapılandırma işleminden yararlanacak öğrencilerin sorgulamalarının an itibariyle e-devlette başladığını duyurdu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, öğrenim kredisi yapılandırma işleminden yararlanacak öğrencilerin sorgulamalarının an itibariyle e-devlette başladığını duyurdu. Bakan Kasapoğlu, GSB burs-kredi başvuru süresinin uzatıldığını açıkladı.

KYK kredi borcu vergi dairesine düşenlerle ilgili de konuşan Bakan, “Borcu vergi dairesine bildirilen borçlar için de Hazine Bakanlığı ile koordine halindeyiz. Bu nedenle de borçluların taksitlerine tekabül eden endeks tutarlarını da bildirdik. Ödenmeyen taksitlerden bu endesk tutarları da tahsil edilecek” dedi.

Kasapoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Tabii 2022 yılı gençlerimiz açısından ve bakanlık olarak çalışmalarımız açısından hep rekorlarla ifade ettiğimiz yeni açılımları yeni çalışmaları yeni heyecanları paylaştığımız bir yıl oldu yine yeni bir heyecanı bu anlamda paylaşma vesilesi ile bir aradayız biliyorsunuz yurt sürecimiz 2022’de rekor bir başvuru, cumhuriyet tarihi rekoru, tüm zamanların en yüksek yerleştirme oranı, pek ok ilde artık boş yataklarımız var fazlasıyla metropollerde başvuran herkesin yerleştiği gibi yeni başvurulara açık bir durumdayız artık. Bu bir cumhuriyet tarihi rekorudur ve 20 yıllık süreçte geldiğimiz genç odaklı siyasetin en güzel sonucudur. 2022’de yurt ücretlerine hiçbir artış yapmadık. Fiyatlarımız 270 ila 450 arasında değişiyor. Aynı fiyatlarla devam ediyoruz. Bu yıl beslenme desteğimiz yaklaşık iki buçuk yurt artarak 1800 liralık bir desteğe dönüştü. Bununla birlikte öğrencilerimiz artık yurtlarımızda hem sabahları hem akşamları ilave bir ücret ödemeden yemeklerini alıyorlar. Bakanlık olarak GSB hep yanında diyoruz. Gençlerimizin her an yanlarındayız.
  • Bildiğiniz gibi Türkiye tıptı yurt altyapısında olduğu gibi burs ve kredi imkanlarıyla da dünyanın en geniş alt yapıyı sunan, bu anlamda erişilebilirliği ortaya koyan ülke. Cumhurbaşkanımız yaz başında bir müjdeyi paslaşmıştı. Genç odaklı siyasetin önemli bir mesajıydı bu. Ve öğrenci kredi geri ödemelerindeki ilave endeksin kaldırılacağı müjdesini vermişti. Meclisimiz açılır açılmaz 1961’deki kanun gereği olan bu madde tamamen değiştirildi. Artık öğrenim kredisi borcu ne ise geri ödenecek miktar da o olacak. Gençlerimiz geri ödemelerinde aldıklarının üzerine ilave bir fark ödemeyecekler. Tabii ki bu düzenlemeden kredi almaya başlayacak hali hazırda kredi alan ve kredilerinde geri ödeme dönemine geçen herkes faydalanacak.

Borcu vergi dairesine düşenler ne olacak?

  • 1 milyon 392 bin 629 gencimizin ödenmemiş ve ödenecek taksitlerindeki endeks tutarı da tamamen kaldırılmış oldu. Böylece toplamda 27 milyar 15 milyon 455 bin liralık bir tutar gençlerimizin omuzundan alınmış oldu. Borcu vergi dairesine bildirilen borçlar için de Hazine bakanlığı ile koordine halindeyiz. Bu nedenle de borçluların taksitlerine tekabül eden endeks tutarlarını da bildirdik. Ödenmeyen taksitlerden bu endeks tutarları da tahsil edilecek.
  • Kredi geri ödemeleriyle ilgili bu süreci takip etmek isteyenler için an itibariyle de e-devlet üzerinden endeks tutarlarına ilişkin bu süreci de başlattığımızı müjdelemek istiyorum Gerek internet bankacılığı üzerinden gerekse Ziraat Bankası ATM’lerinden endeks kaldırılmış borç tutarlarını gençlerimiz ödeyebilirler. Bu bir devrimdir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER