A3 Haber

Erdoğan’dan Ümit Özdağ’a: Karkamış’tan kovdular, daha dur bu iyi günleriniz…

Erdoğan’dan Ümit Özdağ’a: Karkamış’tan kovdular, daha dur bu iyi günleriniz…

Erdoğan’dan Ümit Özdağ’a: Karkamış’tan kovdular, daha dur bu iyi günleriniz…
Kasım 25
13:29 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü programında konuştu. Erdoğan, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın Gaziantep’in Karkamış ilçesine yaptığı ziyarette bir grup tarafından protesto edilmesi sonrası çıkan arbedeye ilişkin, “Halkım siyaset yapmayın deyip kovdular. O da dükkana sığındı. Daha dur bu iyi günleriniz” dedi.

Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla düzenlenen programda konuştu. Erdoğan, “Tüm kurumlarımız kadına yönelik şiddeti tamamen bitirmek için samimi, netice alıcı gayretlerini sürdürüyor. Toplumun her kesimini çalışmalarımızın içine katıyoruz. Her kesime ayrı mesajlar ulaştıracak iletişim faaliyetleri ile toplumsal farkındalığı artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Gaziantep Karkamış’ta yaşanan saldırıya ilişkin kentte ziyarette bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı isim vermeden eleştiren Erdoğan, “Kalkmış mülteci kardeşlerimizle ilgili birkaç laf etmeye kalkmış. Halkım ‘burada lütfen siyaset yapmayın’ deyip kovdular. O da gidip bir dükkana sığındı. Daha dur bu iyi günleriniz” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başlıkları;

  • Tek bir kadının bile şiddete uğramasına, cinayete kurban gitmesine asla rıza göstermeyeceğiz. Mücadelenin çıtasını yükselteceğiz. Kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi konusunda epey mesafe kaydettik. Ailenin de toplumsal hayatın da temel direği kadındır. Kalkınma planlarımızın merkezine güçlü kadın ve aile ilkesini yerleştirdik. Akıl, vicdan, izan ve ahlak sahibi hiçbir erkeğin kadına karşı farklı bir yaklaşım sergilemesi beklenemez.”
  • İlgili kurumlarımız kadına yönelik şiddeti tamamen bitirmek için samimi ve netice alıcı gayretlerini sürdürüyor. 2023 yılında mağdurların adalete erişimini kolaylaştıracak düzenlemeleri sürdüreceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da cumhurbaşkanı olarak şahsi cumhurbaşkanlığı olarak kurumsal himaye altında seferberlik ruhuyla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kadın diğer vasıflarının yanı sıra iyi bir öğretmendir.

“2023 bunlar için bir son olacak”

  • 2023 bunlar için bir son olacak. Benim buna imanım var. Terör örgütü kullanıyor, istismar ediyor diye kötü örneklere bakarak insani ve vicdani görevlerimizden vazgeçmeyeceğiz. Kadın ve çocuklardan oluşan mağdurları korumaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. Sınırlarda oluşturduğumuz güvenlik kuşağıyla kadın ve çocuklarımızın da güvenliğini sağlıyoruz. Bu kuşağı batıdan doğuya tamamlayarak insanlarımızın geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacağız.

“Yavrumuzun kanını yerde bırakmayalım, sandıkta da bırakmayalım”

  • İstiklal Caddesi’ndeki terör eylemini bu terör örgütleri neyle izah edecekler? En ufak açıklamalarını duydunuz mu? Ana muhalefet, yavrusu konuştu mu? Konuşmadı. Konuşacak sözleri yok da onun için. Bu bakımdan ben orada şehit edilen 3-4 yaşındaki yavrumuzun kanını yerde bırakmayalım derken, aynı zamanda sandıkta da bırakmayalım. 

“Daha dur bu iyi günleriniz”

  • Particiklerden bir tanesi dün Gaziantep, oradan Karkamış’a geçmiş. Kalkmış orada mülteci kardeşlerimizle ilgili birkaç laf etmeye kalkınca, ferasetiyle konuşur benim halkım, bugün bunun yeri değil, belediye başkanı dün buraya geldi, siz de siyaset yapmayın deyip kovdular. O da dükkana sığındı. Daha dur bu iyi günleriniz. Kadın ve çocuk katili terör örgütü ile omuz omuza dolaşanlara inşallah 2023 bir ders yılı olacaktır.
  • Sınırlarımızın ötesinde oluşturmakta olduğumuz güvenlik kuşağı ile milyonlarca masum kadın ve çocuğun da hakkını muhafaza ediyoruz. Bu kuşağı tüm sınırlarımız boyunca tamamlayarak hem vatandaşlarımızın hem orada yaşayanların geleceklerine güvenle bakabilmelerini sağlayacağız.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER