A3 Haber

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinliğinde polis kadınlara saldırdı: Çok sayıda kadın gözaltında!

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinliğinde polis kadınlara saldırdı: Çok sayıda kadın gözaltında!

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinliğinde polis kadınlara saldırdı: Çok sayıda kadın gözaltında!
Kasım 27
20:29 2022

İlerici Kadınlar Derneği (İKD) Genel Sekreteri Nuray Yenil ve Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Genel Başkanı Aysel Tekerek’in de aralarında bulunduğu 23 partili gözaltına alındı. Gözaltıların TKH il binasına girilerek yapıldığı öğrenildi. Polisin, ayrıca 60’dan fazla kadını gözaltına aldığı öğrenildi.

Kadın örgütlerinin, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında İstanbul Kadıköy’de düzenlemek istediği etkinlik, Kadıköy Kaymakamlığı tarafından hukuksuz ve keyfi bir şekilde yasaklandı. Kadıköy’de toplanan kadınların eylemine polis saldırdı. Polisin saldırısı sonucu en az 60’dan fazla kadının gözaltına alındığı öğrenildi.

Kaymakamlık, eylemin “Toplumda infial uyandıracak milli, vicdani ve insani değerlere dokunabileceği, toplumsal iç barışı tehdit edebileceğini ve kamusal düzeni bozabileceği” bahanesiyle yasaklandığını duyurmuştu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri tarafından yapılan açıklamada “Aralarında Genel Sekreterimiz Fidan Ataselim’in de bulunduğu 40’ı aşkın üyemiz gözaltına alındı. Arkadaşlarımızı alacağız. Kadınları durduramayacaksınız” denildi.

Kadın Meclisleri ise Kaymakamlığın kararına karşı “Kadınları keyfi yasaklarla durduramayacaksınız. Hep beraber Kadıköy’de olacağız” açıklaması yaptı.

İKD ve TKH üyesi 23 yurttaş gözaltına alındı

İlerici Kadınlar Derneği’nin İstanbul Kadıköy’de yapacağı 25 Kasım eylemine polis saldırdı.

Gözaltıların il basına girilerek yapıldığı öğrenildi. TKH tarafından yapılan açıklamada, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla İlerici Kadınlar Derneği tarafından yapılmak istenen basın açıklaması polis saldırısı ile engellendi. Polisin gayrı meşru tutumu sonucu başta Parti Genel Başkanımız Aysel Tekerek, İKD Genel Sekreteri Nuray Yenil , İstanbul İl Sekreterimiz Kamil Tekerek, Parti MK üyelerimiz Ali Öztutan, Evrim Saldıran, Özgür Karadaş olmak üzere parti üyesi ve yöneticisi, İKD üyesi ve yöneticisi toplam 23 kişi gözaltına alındı” ifadeleri yer aldı.

“Seçimler öncesi Türkiye Komünist Hareketi Genel Başkanı’nın yapacağı basın açıklamasının polis müdahalesiyle engellenmesi kabul edilemez” denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

Kadına şiddete hayır diyenlere yönelik polis şiddetini protesto ediyoruz.

Kimsenin anayasanın üzerinde olmadığını bir kez daha ilan ediyoruz! İstanbul Valiliği, Kadıköy Kaymakamlığı ve Emniyet Müdürü, suç işlemektedir. Seçimlere katılma hakkına sahip bir partinin genel başkanının engellenmesi ve gözaltına alınması anayasal suçtur!

Baskıya, engellemeye ve istibdat rejimine asla boyun eğmeyeceğiz!

“Hukuksuzluğun açık göstergesidir ve kabul edilemez”

İKD’den yapılan açıklamada, “Bugün Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü için İstanbul Kadıköy’de yapacağımız basın açıklaması öncesinde aralarında Genel Sekreterimiz Nuray Yenil, dernek yöneticilerimiz ve üyelerimiz olmak üzere toplam 23 kişi gözaltına alınmıştır. Bu saldırı, diğer birçoğu gibi ülkemizdeki hukuksuzluğun açık göstergesidir ve kabul edilemez” ifadeleri yer aldı.

“Gözaltına alınan bütün arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır” denilen açıklamada, şunlar yer aldı:

Ülkemizde laikliği ve dolayısıyla hukuku ayaklar altına alan iktidar kadın düşmanlığını da bir kez daha gözler önüne sermiştir. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele yerine kadına şiddeti alışkanlık haline getirenler bilmelidir ki, İlerici Kadınlar Derneği bir adım bile geri atmaksızın gericiliğe ve sömürüye karşı laiklik, eşitlik ve özgürlük mücadelesini büyüterek sürdürecektir. Bilsinler ki, mücadelemiz onların karanlık sömürü düzenini sonlandırana kadar sürecektir!

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER