A3 Haber

Göztepe ve Altay, ortak açıklama yayınladı

Göztepe ve Altay, ortak açıklama yayınladı

Göztepe ve Altay, ortak açıklama yayınladı
Kasım 28
17:25 2022

Göztepe ve Altay, Gürsel Aksel Stadı’ndaki müsabaka sırasında meydana gelen olay hakkında ortak bir açıklama yayınladı. Türk sporuna bir itibar suikasti yapıldığını açıklayan iki kulüp, hukuki sürecin takipçisi olacaklarını bildirdi.

Yaşanan olaylarda Göztepe aile tribününe atılan ve bir kişinin ağır yaralanmasına sebep olan işaret fişeğini, Altaylı futbol teröristlerine verenlerin staddaki görevli sağlık çalışanlarının olduğu ortaya çıkmıştı. Şahıslar hakkında adli süreç devam ederken ayrıca sahaya inip Altaylı kaleciyi direkle yaralayan şahıs da adliyeye sevk edildi.

Ne olmuştu?

Gürsel Aksel Stadı’ndaki müsabakada Altay taraftarları, 19’uncu dakikada Göztepe seyircilerinin olduğu bölüme fişek fırlatmış, yaralanan taraftar olduğu bilgisi üzerine iki ambulans sahaya girmiş, müsabaka 22’inci dakikada durmuştu.

Stat içindeki olaylar sırasında bir Göztepe taraftarı, köşe gönderini alarak Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’e vurmuş, müsabaka tatil edilmişti. Kaleci Ozan Evrim Özenç ve fişekle yaralanan taraftar, hastaneye kaldırılırken, 21 kişi gözaltına alınmıştı.

Başına aldığı darbe sonrası yaralanan Ozan Evrim Özenç ve Göztepe taraftarı Mehmet Çakır’ın tedavileri devam ediyor.

Başında kesik oluşan kaleci Ozan Evrim Özenç’in durumunun iyi olduğu, gün içinde taburcu edileceği bildirildi.

Atılan fişekle yüzünden yaralanarak ameliyat edilen Mehmet Çakır’ın tedavisinin ise yoğun bakım ünitesinde devam ettiği, Çakır’ın bilincinin açık olduğu ve sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER