Site icon A3 Haber

İzmir Valiliği’nden olaylı derbiye ilişkin açıklama: İşaret fişeğini özel ambulans şoförleri stat tuvaletine bırakmış

Bir taraftar ve futbolcunun yaralandığı Göztepe-Altay maçıyla ilgili gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Valilik, yaşananlara ilişkin açıklama yaptı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Göztepe-Altay maçının olaylar nedeniyle tatil edilmesinin ardından Gürsel Aksel Stadı’na giderek bilgi aldı.

Eski Göztepe Kulübü Başkanı ve yönetim kurulu üyesi Mehmet Sepil ile Altay Kulübü Başkanı Ayhan Dündar’la açıklama yapan Köşger, müsabakanın 19. dakikasında siyah-beyazlı taraftarların bulunduğu bölümden, ev sahibi takım seyircilerinin olduğu bölüme doğru işaret fişeği olarak değerlendirdikleri bir cismin fırlatıldığını söyledi.

Bu olay nedeniyle bir Göztepe taraftarının yaralandığını kaydeden Vali Köşger, şöyle konuştu:

Köşger, Türk sporunun geldiği noktaya yakışmayan bir hadise yaşandığını belirterek, “Ancak bu hadisenin münferit olduğunu değerlendiriyoruz.” dedi.

Üzgün olduklarını söyleyen Köşger, şöyle devam etti:

Gözaltı sayısı 21’e ulaştı

İlerleyen saatlerde İzmir Valiliği, gözaltına alınan kişi sayısının 21’e yükseldiğini duyurdu. Valilik’ten yapılan açıklamada, Altay tribününden atılan ve Mehmet Çakır isimli Göztepe taraftarının yüzünden yaralanmasına neden olan fişekle ilgili şu ifadelere yer verildi:

Exit mobile version