A3 Haber

Kılıçdaroğlu bu kez de fahri Kuran kursu öğreticilerine vaatte bulundu: Kadro hakkınızı vereceğim

Kılıçdaroğlu bu kez de fahri Kuran kursu öğreticilerine vaatte bulundu: Kadro hakkınızı vereceğim

Kılıçdaroğlu bu kez de fahri Kuran kursu öğreticilerine vaatte bulundu: Kadro hakkınızı vereceğim
Kasım 29
13:51 2022

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları:

  • Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Bu topraklarda hiç kimse kendisini kimsesiz hissetmesin.
  • 14 milyona yakın emeklimiz var. Emekli büyümeden pay alamıyor. Açık ve net, beni eleştirebilirsiniz ama benim de sizi eleştirmeye hakkımda. Emekli kardeşlerim, ekonomik büyümeden pay almayın diye kanun çıkaranlara oy verirseniz iki elim yakanızda olur. Türkiye’nin büyümesinden pay almayacaklar olarak tarihe geçtiniz. Emekliler büyümeden pay almayacak diye el kaldırdılar. Emekli olup da AKP’ye oy veren emekli kardeşime vicdanının sesini dinle diye seslenmek isterim. Emeklilerin yüzde 80’i açlık sınırının altında yaşıyor. Emekli bayram ikramiyesini 4 yılda 100 lira artırdılar. Bazı bankaların emeklilerine ikramiye bile ödenmedi. Emeklilerin sorunlarını çözeceğiz. Emekli bu ülkenin caddelerinde onuruyla gezecek.
  • Toplumun her kesiminde sorun var. Eczacılar geçen gün yürüdüler. Onların da sorunları var. Toplumun elit, eğitimli bir kesimi… Eczacı kardeşlerime de sesleniyorum, sizin bütün sorunlarınızı biliyorum. Raporlar elimizde. Bir şeyi bilmenizi isterim, sizin sorununuz da emeklilerin sorunları gibi çözülmesi zor bir sorun değil. Hiçkimsenin endişesi olmasın.
  • Fahri Kuran kursu öğreticileri… Bunlar da neden bizden söz etmiyorsunuz dediler. Biz de kadro istiyoruz dediler. İktidar olduğumuzda göreceksiniz, kadro sizin hakkınız, hakkınızı vereceğiz.
  • Boğaziçi Üniversitesi hepimizin gözbebeği. Sınavda yüksek puan tutturmanız gerekiyor. Ama bir dönem, KHK çıkardılar üniversite hocaları kendi rektörlerini seçmesin ben atayacğım diye. Özelilikle geçmiş seçim döneminde AKP’ye ve MHP’ye oy verenlere sesleniyorum. Eğitim düzeyiniz ne olursa olsun oyunuzu kullanıyorsunuz. Demokrasi. Üniversite hocaları neden kendi rektörlerini seçemiyor? Ben atayacağım diyor. Boğaziçi Üniversitesi ciddi bir sorunla karşı karşıya. Bir kişi kendisinden birden fazla koltuk ayarlamaya çalışırsa o kişi bilim insanı değildir. Kişi gücünü koltuktan almaz. O hocalarıma da sesleniyorum, tüm üniversite hocalarıma da sesleniyorum, YÖK denen 12 Eylül darbe ürünü kaldırılacaktır, üniversiteler özgür ve özel kuruluşlar olacaktır.
  • Vizyon zirvemiz var onu yapacağız. Bütün vekillerimi, bütün vatandaşlarımı, bütün belediye başkanlarımı bu zirveye davet ediyorum. Halkın huzuruna çıktığında ne için oy isteyeceğimizi anlatacağız. Sadece tekil adaya, şahsım kafalarına oy istemek CHP’nin kitabında yoktur. CHP’nin genlerine aykırıdır zaten. O kafa Saray kafasıdır. Bu saraylılar farklı bir şey bilmediiği içn adayınızı açıklayın diye bağrıyorlar. Bazı köşe yazarları 200’ün üstünde yazı yazdı. Yalvarıyorlar açıklayın diye. Zavallı durumdalar. Erdoğan çıktı ve vizyon açıkladı. 2,5 saat tek başına kürsüdeydi. Başka bir kimse yok. Devleti tek kişiye emanet ettiğinizde, vizyonu da tek kişi okur. Bir kişiye devlet teslim edildiğinde yarını inşa edemezsiniz. CHP, sadece bir adaya oy istemeyecek. Dar bir siyasal anlayışla da oy istemeyecek. CHP, yepyeni bir anlayışla yepyeni bir sisteme oy istemeyecek. CHP, adaya oy istemeyecek güç birliğine oy isteyecek. CHP, oyları daha iyi bir Türkiye için isteyecek. Biz sadece ülkeyi ekonomik krizden çıkarmak içn oy istemiyoruz. Bundan sonra yapısal krizlerden koruyacak bir sistem için. Bu ülke yoruldu. Türkiye’yi buradan çıkarmak lazım. Yeni bir nefesle geliyoruz. Birlikte galip geleceğiz.
  • Dünyaya da seslenmek isterim. İnsanımız senin ucuz iş gücün değildir. Ülkemiz senin mülteci kampın değildir. Mahallerimiz sizin uyuşturucu baronlarınızın fink attığı yerler değildir. Dünyaya sesleneceğiz, seninle rekabet etmeye geliyoruz. Teknolojide, sanayide, eğitimde, insan haklarında, kadın haklarında, demokraside, hayvan haklarında rekabet etmeye geliyoruz. Ey dünya sana da sesleniyorum, sen de 3 Aralık’ı bekle.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER