A3 Haber

Erdoğan: Güçlendirilmiş parlamenter sistem palavralarından bir şey çıkmaz

Erdoğan: Güçlendirilmiş parlamenter sistem palavralarından bir şey çıkmaz

Erdoğan: Güçlendirilmiş parlamenter sistem palavralarından bir şey çıkmaz
Kasım 30
12:44 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisine mesaj vererek “Seçime kadar çalışırız ama unutmayın seçim günü iş sandıkta biter” ifadelerini kullandı. Altılı Masa’nın anayasa değişikliği teklifini ‘omurgasız bir proje’ ifadeleriyle hedef alan Erdoğan, “Güçlendirilmiş parlamenter sistem palavralarına inanmayın. Oradan bir şey çıkmaz. Oturur, konuşur, dağılırlar” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmelerde CHP başta olmak üzere muhalefet partilerini ve Altılı Masa’nın açıkladığı anayasa değişikliği teklifini hedef aldı.

“Bay Kemal tamamen yalanlar dünyasıyla milletin karşısına çıkacak. Yalanlarına alışığız, şimdiden buna hazırlanın” diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Erdoğan, Altılı Masa’ya ise “Cumhur İttifakı ortak hedef birlikteliği olarak milletimizin huzurundadır. Diğerleri ise altılı masa olarak hangi amaçlar için kurulduğu bilinmeyen amorf bir yapıdır” sözleriyle yüklendi.

Kılıçdaroğlu’nun “3 Aralık’ı bekleyin” açıklamasına yanıt veren Erdoğan, “Bay Kemal, aynı gün içinde biz de Şanlıurfa’dayız. Bizi takip et. Biz Kılıçdaroğlu’nun iddialarına bakarak vizyonlarımızı Konya’da, Gaziantep’te gösterdik. Togg’a gelmek istediğini söylemiş ben de ‘Sanayi ve Teknoloji Bakanımızı da alacaksın’ dedim. ‘O gelecekse ben gelmem’ dedi. Bunların derdi ülkeyi yönetmek değil, devletin imkanlarını paylaşmak için paravan şirketler kurmak. Size bunu kurdurmayız” dedi.

“Oturur, konuşur, dağılırlar”

Altılı Masa’nın anayasa değişikliği teklifini gündemine alan Erdoğan, “Güçlendirilmiş parlamenter sistem palavralarına inanmayın. Oradan bir şey çıkmaz. Oturur, konuşur, dağılırlar. Bunlar karşımıza sadece tek vaatleri Türkiye’yi eski kötü günlerine döndürmek olmayan şekilsiz, omurgasız bir projeyle çıkageldi. Eski Türkiye ipiyle indikleri kuyudan çıkarta çıkarta terör örgütünün güdümündeki partiyi kollayan, masanın etrafındakilere gülücük dağıtan ucube bir teklif çıkarttılar. Bir gözden geçirdim. Ne var, masanın etrafındakiler artı masanın altındaki. Bunlara ne verirsek mutlu olurlar buna çalışmışlar. Birisinin derdi kapanan belediler. Öbürünün derdi hazine yardımları azmış, dolayısıyla hazine yardımlarını en az bire çekip herkes buradan nasibini alacakmış. Bunu yapmak suretiyle oy toplayacaklarını zannediyorlar. Benim milletim bunu yutmaz” ifadelerini kullandı.

“Fiyat farklılıklarını gidermenin yollarını arayacağız”

Zincir marketlerdeki ürünlerin fiyatlarına ilişkin düzenleme yapılacağını bildiren Erdoğan, basını da hedef alarak “Medya yatıyor, kalkıyor belli isimleri ekrana çıkararak market de market yaptıkları iş bu. Marketlerle ilgili gerek zincir gerek diğer marketlerle alakalı fiyatlar böyle. Kabine’de arkadaşlarıma söyledim. Başta Ticaret Bakanlığımız olmak üzere kontrolleri sıkılaştıracağız. Bütün mesele bu fiyat farklılıklarını gidermenin yollarını arayacağız. Birçok birimlerde ekonomide farklılıklar var, Fiyat İstikrar Komitesi’ni kurarak takibini yapacağız. Zincir marketlerle ilgili kontrolleri sıkılaştıracağız, fiyat farklılıklarını gidermenin yollarını bulacağız, takibini yapacağız” şeklinde konuştu.

“Sandıklara sahip çıkacağız”

Parti teşkilatına seçim mesajı veren Erdoğan, “Yaptıklarımız ve yapacaklarımızla doğru şekilde bilgilendirmediğimiz her kardeşimizin muhalefetin yalanlarına kanacağını unutmayalım. Seçime kadar çalışırız ama unutmayın seçim günü iş sandıkta biter. AK Parti milletin kurduğu, milletimizin iktidara getirdiği verdiği her mücadelede yanında yer aldığı bir partidir. Bizler bu partinin emanetçileriyiz. Her birimiz görevini ne kadar yerine getirebilirse bu emanete layık olduğunu gösterebiliriz.

Ülkemizin içinden geçtiği kritik dönem şahsım dahil hepimizin sorumluluğunu artırmaktadır. Genel Merkezimizle, il ve ilçe teşkilatlarımızla, belediye başkanlarımızla hep beraber bir olarak işimize dört elle sarılmalıyız.

Seçim gününe kadar her haneyi defalarca ziyaret etmeliyiz. Teşkilatlarımızdan üyelerimize, üyellerimizden vatandaşlarımıza kadar muhabbet iklimini canlı tutmalıyız. Seçim günü iş sandıkta biter. Sandıklara sahip çıkacağız. Sandıkta oynanmak istenen oyunlara karşı dikkatli olacağız. En küçük eksikliğe meydan vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER