A3 Haber

Demirtaş: “Bana, Öcalan’ın yerine geçme teklifi yapıldı, reddettim”

Demirtaş: “Bana, Öcalan’ın yerine geçme teklifi yapıldı, reddettim”

Demirtaş: “Bana, Öcalan’ın yerine geçme teklifi yapıldı, reddettim”
Aralık 01
21:49 2022

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kobani Davası’nın bugünkü oturumunda savunma yaptı. Demirtaş, Hakan Fidan’ın kendisiyle görüşmek istediğini belirterek, “Bizden geri adım ve teslimiyet beklemesinler. Bana Öcalan’ın yerine geçme teklifi yapıldı, reddettim. Biz biziz, Öcalan Öcalan’dır” dedi.

Kobani Davasının 19. duruşma periyodu 7.oturumu bugün Sincan Cezaevi Kampüsünde görüldü. HDP’nin eski eş genel başkanlarından Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile MYK üyelerinin yargılandığı davada Demirtaş, tutuklu olarak bulunduğu Edirne Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS üzerinden duruşmaya katıldı. Demirtaş, mahkemede yaptığı savunmasında, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın kendisiyle görüşmek istediğini belirterek, “Bizden geri adım ve teslimiyet beklemesinler. Bana Öcalan’ın yerine geçme teklifi yapıldı, reddettim. Biz biziz, Öcalan Öcalan’dır. Öcalan’ın Ortadoğu siyasetini etkileyecek gücü ve misyonu var, biz de parlamentoda çözüm aktörüyüz” diye konuştu.

“Kimseye boyun eğmeyiz”

HDP’ye yönelik 7 Haziran seçimleri sonrası, “HDP koalisyon kurmayı kabul etseydi bunlar başımıza gelmezdi”, “Seni başkan yaptırmayacağız’ demeseydi bunlar başımıza gelmezdi” eleştirileri ve Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dolmabahçe Mutabakatını kabul etmiyorum” açıklamalarına yanıt veren Demirtaş, şunları söyledi:

“Ben henüz ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ dememişim. Ne demek Çözüm Süreci bitti, ne demek tanımıyorum? Dolmabahçe koltuk düzenine kadar Erdoğan’ın bilgisine sunuldu. Biz de dedik ki ‘kabul etmiyoruz’, bitmez. 12 defa gitmişiz, görüşmeyi kabul etmemiş. Yurt dışına çıkarken, ‘Kürt sorununu buzdolabına kaldırdık’ dedi. 7 Haziran seçimleri bitti. Davutoğlu partimizi ziyarete geldi, kendisine koalisyona hazır olduğumuzu söyledik. Yetmedi, Celal Doğan’ı bizatihi Saray’a görüşmeye gönderdik. ‘Seçim bitti, parlamento oluştu. Yeniden süreci başlatalım, yeni anayasayı ise beraber yapalım’ dedik. Celal Bey geri döndü ve Meclis’teki odamda oturduk. Doğan, yüzü kızararak ‘Senin için ağza alınmayacak şeyler söyledi’ dedi. Bizi tehdit etmek kimsenin haddine değil. Kimseye boyun eğmedim, eğmeyeceğiz.”

“Bizim amirimiz halktır”

Çözüm Süreci’nde İmralı Cezaevi’nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan’dan talimat almadığını kaydeden Demirtaş, “Biz İmralı’ya gittiğimizde yemek gelirdi. Heyetimiz yemeğe başlamadan Öcalan kaşığını kaldırmazdı. Sizler seçilmiş insanlarsınız, önerilerimi sunuyorum’ derdi. ‘Uygun görürseniz’ derdi. Örgütten de talimat almadık, almayız. Devletten de almadık, almayız. Bizim amirimiz halktır. Bu saçma sapan dosyaya dair mahkemeniz hiç değilse geri kalan arkadaşlarımızla tahliye değerlendirmesi yapsın” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER