A3 Haber

Aldığı ihalelerle gündem olan Bakan Varank’ın kuzeni konuştu: Bırakalım da taksi şoförlüğü mü yapalım?

Aldığı ihalelerle gündem olan Bakan Varank’ın kuzeni konuştu: Bırakalım da taksi şoförlüğü mü yapalım?

Aldığı ihalelerle gündem olan Bakan Varank’ın kuzeni konuştu: Bırakalım da taksi şoförlüğü mü yapalım?
Aralık 02
09:39 2022

Bodrum ve Tuzla’da arazi ihaleleri alan Bakan Mustafa Varank’ın kuzeni Sedat Varank, “Neymiş? Soyadımız Varank’mış, bize de yazık. Bırakalım da taksi şoförlüğü mü yapalım” diye konuştu.

Bodrum ve İstanbul’da Emlak Konut üzerinden gelir paylaşımı sistemiyle aldığı ihalelerle gündeme gelen Çevre Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank’ın kardeşi ve Sanayi Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da kuzeni olan Sedat Varank, “Onların bu ihalelerde dahli yok” dedi.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, Sedat Varank, “Bunlar davetiyeli değil, normal herkesin girebileceği işler. Bu ihalelerde kaçak, hırsızlık, uğursuzluk ihtimali olabilir mi? Neymiş? Soyadımız Varank’mış, bize de yazık. Bırakalım da taksi şoförlüğü mü yapalım” diye konuştu.

“Her şey açık. Biz evimizden işimize gidip gelen insanlarız” diyen Varank, şunları söyledi:

  • Emlak Konut halka açık bir şirket. TC vatandaşı olan herkesin girebileceği bir ihale ve canlı yayınlanıyor. Sanki ‘Buradan parayı vurdular’ gibi hava estiriliyor. 25 yıldır inşaat işi yapıyorum, mimarım. ‘10 milyarlık iş aldı, 4 milyar Emlak Konut’a, 6 milyar cebe’ falan diyorlar. Bu işin 3.5 milyar maliyeti, finansı var. Ben devlete fazladan 1.5 milyar para veriyorum. Sanki bedavaya almışız.
  • Mustafa Varank kuzenim. O ABD’de iken de inşaat işi yapıyordum. Yok Mustafa Varank işi verdi, Fatma Varank işleri aldı… Ablamın da dahli yok. Bunlar davetiyeli değil, normal herkesin girebileceği işler.
  • Emlak Konut ablamın hükmü olmayan bir yer, ona bağlı değil. Ağabeyim sigortacı. Bir kuzenim taksi şoförü. Mustafa Varank bakan olduktan sonra makamına bir kere gittim. Ablamın yanına iki defa gittim. Girdiğimiz ihalelerde büyük, dev firmalar var. Bu ihalelerde kaçak, hırsızlık, uğursuzluk ihtimali olabilir mi? Neymiş? Soyadımız Varank’mış, bize de yazık. Bırakalım da taksi şoförlüğü mü yapalım!”
  • Siyasette hiç bulunmadım. Ailece birbirimize bağlı insanlarız. Benim hanım da solcu. Bana ‘Sedat bir şey mi yaptın?’ diye soruyor. Yahu diyorum, her şey açık. Biz evimizden işimize gidip gelen insanlarız.

İlgili haberler

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER