A3 Haber

AKP’li Rektör Hotar, kız yurdu için bağışlanan araziyi satışa çıkardı

AKP’li Rektör Hotar, kız yurdu için bağışlanan araziyi satışa çıkardı

AKP’li Rektör Hotar, kız yurdu için bağışlanan araziyi satışa çıkardı
Aralık 02
12:47 2022

İzmirli hayırsever Ferhan Şahinci, kız yurdu yapılmak üzere Dokuz Eylül Üniversitesi’ne (DEÜ) arazi bağışladı. Ancak eski AKP milletvekili Nükhet Hotar’ın rektörü olduğu üniversite araziyi satışa çıkardı.

AKP’de 14 yıl Genel Başkan Yardımcılığı yapan, Nükhet Hotar’ın rektörlüğünü yaptığı DEÜ, kız öğrencilere yurt yapımı için hayırsever Ferhan Şahinci tarafından bağışlanan İzmir İnciraltı’ndaki 3 bin metrekarelik araziyi satışa çıkardı.Satış ihalesi bugün (2 Aralık 2022) gerçekleştirileceği ilan edilen araziyi şartlı bağışlayan Şahinci’nin Amerika’da yaşayan oğlu Erin Şahinci, satışın durdurulması için avukatı aracılığıyla başvuruda bulundu, dava açacaklarını bildirdi.

Şahinci’nin avukatı Şule Pınar Arık, İzmir Valiliği ve DEÜ rektörlüğüne gönderdiği yazıda, Ferhan Şahinci’nin vefatından sonra konu ile oğlu ve taşınmazın bağış yapıldığı tarihte 4’te 3 oranında hissedarı olan Erin Şahinci ilgilendiğini hatırlatarak, “Taşınmazın satılması amacıyla gerçekleştirilecek, bağışlamanın amacına uygun olmayan ihalenin iptali ile taşınmazın iadesi yönünde dava açılacak olup telafisi mümkün olmayan zararlar doğmaması için dava neticesine kadar söz konusu ihalenin durdurulmasını istiyoruz” dedi.

Satış durduruldu

Kız yurdu yapılması şartıyla bağışlanan ve satışa çıkarılan araziyle ilgili konuyu gündeme taşıyan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, DEÜ Rektörü Nüket Hotar’a seslenerek; “Buradan çok açık ve net görülüyor ki Ferhan Şahinci’nin kız yurdu yapılması koşuluyla bağışladığı araziyi satmak isteyen Fatma Seniha Nüket Hotar, bağışçının şartını ve isteğini yok saymaktadır. Bu hukuken mümkün değildir. Ferhan Şahinci’nin oğlu Erin Şahinci de bu konuda gerekli girişimlerde bulunmuştur. Bugün yapılacak ihale hukuksuzdur, kanunsuzdur. O açıdan bir an önce bu ihalenin durdurularak o araziye kız yurdu yapılması konusunda girişimlerde bulunması gerekmektedir. Yoksa Ferhan Şahinci’nin ruhu şad olmaz ve o arazi asla satılamaz” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER