A3 Haber

Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na hakaret: İspat etmezse şerefsizdir

Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na hakaret: İspat etmezse şerefsizdir

Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na hakaret: İspat etmezse şerefsizdir
Aralık 05
21:35 2022

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kendisine yönelttiği sorulara yönelik hedef alarak, “İftirasını ispat etmezse Kılıçdaroğlu şerefsizdir” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis Genel Kurulu’ndaki konuşması nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı.

Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kılıçdaroğlu; Polise, Jandarmaya, Mehmetçiğe, devlete “Cari açık uyuşturucuyla kapatılıyor” iftirasını ispat edemeyip lafın altında kalınca Jeremy Rifkin de tutmayınca bayatlamış iftira/dedikodularla gündem değiştirme çabasında” dedi.

Soylu, açıklamasında, “İftirasını ispat etmezse Kılıçdaroğlu şerefsizdir” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ne söylemişti?

CHP Genel Başkanı, Meclis Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde Süleyman Soylu’ya yönelik 4 soru yöneltmişti.

Kılıçdaroğlu, şunları sormuştu:

“1- Süleyman Soylu’nun “Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu” dediği operasyonda nasıl oldu da herkes serbest kaldı? İddianamede çıkarılan sanıklarla Soylu’nun oğlunun ne ilişkisi var? İstanbul Emniyeti Soylu’nun oğlunun aracını sanıklara kiraladığı için mi aradı?

2- Soylu’nun Türkiye’den gönderdik dediği Sırbistan’daki uyuşturucu çetesi lideri nasıl oldu da İstanbul’un göbeğinde kendine özel bir hayat kurdu, uyuşturucu faaliyetlerini yönetti, rakip çetesi elini kolunu sallayarak onu öldürdü?

3- Kolombiya’da yakalanan 5 ton kokainin gerçek sahibi kim? Soylu, Kolombiya’daki makamlarla işbirliğine neden direndi?

4- Mustafa Çalışkan ile ne derdiniz var? FETÖ ile, uyuşturucu ile mücadele eden bu kişi neden bu konuma getiriyorsunuz?”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER