A3 Haber

Unutulmaz Bir Deneyim Yaşamanızı Sağlayacak Fas Tatil Notları

Unutulmaz Bir Deneyim Yaşamanızı Sağlayacak Fas Tatil Notları

Unutulmaz Bir Deneyim Yaşamanızı Sağlayacak Fas Tatil Notları
Aralık 05
20:12 2022

Fas Krallığı bir Kuzey Afrika ülkesidir. Yaklaşık 32 milyon nüfusu olan Fas’ın en kalabalık şehri Kazablanka’dır. Fas’ın başkenti olan Rabat ise ülkenin en turistik lokasyonudur. Ülkenin para birimi Fas dirhemidir. Klasik Akdeniz ikliminin yaşandığı ülkede yazlar sıcak, kışlar ise ılık geçmektedir. Bu sebeple Fas tatili planlarınızı kış mevsimi için de rahatlıkla yapabilirsiniz.

Gece hayatının oldukça hareketli geçtiği ülke ritmik müziğin dünyasıdır. Yöresel eğlenceler ve diğer seçenekler ziyaretçilere her akşam özenle sunulmaktadır. Sokaklara taşan müzikler ve her an karşınıza çıkabilecek dansözleri ile ünlü olan Fas’ın sokakları ve gece kulüpleri meşhurdur. Tarihi eserleri, kültürü, festivalleri ve mutfağıyla dünyanın en güzel ülkelerinden biri olan Fas’ta tatil yapmanın tadı da bambaşkadır. Yenilenen mimarisi ve tarihi yapıların yer aldığı Fas’ta rengarenk dar sokaklarda kurulan pazarlarda gezerek, küçük tezgahlardan keyifli alışveriş yapma şansı bulabilirsiniz.

Fas Sokakları

Fas’ta Suk adı verilen geleneksel çarşılar vardır. Buradaki küçük tezgahlarda satılan yöresel el emeği ürünler ise turistler tarafından yoğun ilgi görmektedir. Tabi Fas seyahatinizde baharatların ilginizi çekmemesi mümkün değildir. Ülkenin baharat yolu üzerinde olması sebebiyle dünyanın neredeyse tüm baharatlarını burada bulabilirsiniz. Baharat çeşitlerinin yanı sıra meşhur nane çayı, Fes porselenleri, cellebe adı verilen elbiseler, babuş ismi verilen terlikler, tajin kapları ve güzellik malzemesi olarak kullanılan argan yağlarına da Fas’ın çarşı ve pazarlarından ulaşabilirsiniz.

Fas’ın İhtişamlı Şehri Marakeş

Fas’ın en gözde şehri olan Marakeş, Cema el-Fna Meydanı’nda ehlileştirilmiş yılan ve maymunların şovları ile keyifli anlar yaşatmaktadır. Ziyaretçilerin her sokakta yer alan farklı gösteriler ile zamanın nasıl geçtiğini anlamadığı şehir, keşfedilmeyi bekleyen önemli pek çok mekâna da sahiptir. Marakeş’in egzotik havasında sokak sokak keşif yaparken falcılar, kına yakan kadınlar ve geleneksel kıyafetli dansçılara rastlayabilirsiniz. Yürüyerek her yere ulaşabileceğiniz şehirde Fas’ın 8000 yıllık tarihinde keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Majorelle Bahçeleri

Marakeş şehrinde bulunan Majorelle Bahçeleri, dünyanın farklı bölgelerinden getirilen kaktüs ve palmiye gibi çeşitli bitkilere ev sahipliği yapmaktadır. Fas’ın kendine özgü havuzlarında korunan bu bitkiler görenleri kendine hayran bırakacak güzelliktedir. Vakfa bağışlanmış olan bahçenin içerisinde Berberilerin hayatını ve yaşam biçimini anlatan bir müze de hizmet vermektedir. Dünyanın en güzel botanik bahçelerinden biri olan Majorelle’yi Fas ziyaretinizde mutlaka görmenizi öneririz.

Kutubiye Camii

Marakeş şehrinin simgesi olarak bilinen Kutubiye Camii, ihtişamı ve mimarisi ile ziyaretçileri büyüleyen bir güzelliğe sahiptir. Dinginliğin ve hoşgörünün merkezi sayılan camii, portakal bahçelerinin içerisinde heybetli bir şekilde yükselmektedir. Marakeş’in kalbinde yer alan yapı, el işlemesi ve oymalarla donatılan mimarisi ile gezginlerden tam not almaktadır.

Sahra Çölü’nde Kamp Keyfi

Turistlerin uğrak noktalarından olan Sahra Çölü, kafa dinlemek ve sevdikleriniz ile zaman geçirmek için muazzam bir seçenektir. Dünyanın en büyük çölünde istediğiniz alana kamp kurmak ve ateş yakmak keyif verici aktivitelerden olacaktır. Ateşin sıcaklığında samanyolunu izleyerek tatilinizi unutulmaz kılmak oldukça heyecan vericidir. Kamp yapmak istemeyen ziyaretçiler, yerel halkın kültürünü yansıtan Berberi çadırlarında geceleyebilme şansı da bulabilmektedir. Ayrıca çölde bulunan develerle güzel bir gezintiye de çıkılabilmektedir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER