A3 Haber

Alibeyköy’deki tramvay kazası: Vatman tutuklandı

Alibeyköy’deki tramvay kazası: Vatman tutuklandı

Alibeyköy’deki tramvay kazası: Vatman tutuklandı
Aralık 06
18:10 2022

Eyüpsultan Alibeyköy’de tramvay ile otobüsün çarpışması sonucu 33 kişinin yaralandığı kazanın ardından adliyeye sevk edilen vatman Semi Özcan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaza, dün saat 09.00 sıralarında Alibeyköy’de Namık Kemal Caddesi’nde meydana geldi. Taksim- Cebeci seferi yapan 36T hatlı otobüs, Namık Kemal Caddesi’nde rayların üstünden geçtiği sırada Alibeyköy Metro İstasyonu istikametinden gelen tramvay ile çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle sürüklenen otobüs park halindeki 2 otomobile ve bir güvenlik kulübesine çarptıktan sonra durabildi. Kazada 33 kişi yaralandı. Kazayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. İncelemelerde, otobüs şoförünün alkol ve uyuşturucu testinin temiz çıktığı belirtildi.

“Bayılmış olabilirim”

Savcılıkta ifade veren Semi Ö., “Olay sabahında hiçbir şey yememiştim. Açlıktan gözüm kararmış veya bayılmış olabilirim. Kaç dakika baygın kaldığımı hatırlamıyorum. Çünkü kendime geldiğimde kullandığım tramvay İETT otobüsüne çarptığını ve olay yerine ambulansların geldiğini gördüm. Bayıldığım için tramvay ışıklarının yeşil mi kırmızı mı yandığını hatırlamıyorum. Normalde tramvay kabininde ivme kolunu manuel kullanırım. Bu güzergahta veya başka güzergahlarda daha önce başıma birçok kez sinyalizasyon arızaları gelmiştir” dedi.

Vatman tutuklandı

Hastanede tedavisi tamamlanan vatman Semi Özcan, Alibeyköy Polis Merkezi’ndeki işlemlerinin ardından bu sabah adliyeye getirildi. Savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından şüpheli Özcan, “bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olmak” suçundan tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Özcan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ne olmuştu?

Alibeyköy Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde dün sabah saatlerinde tramvayın İETT otobüsüne çarptığı kazada 33 kişi yaralanmıştı. Çevredeki hastanelere kaldırılan yaralıların çoğunluğu tedavilerinin ardından taburcu edilmişti.

Kazaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış, tedavilerinin ardından taburcu edilen vatman ve otobüs şoförünün de ifadesi alınmıştı. Otobüs şoförü, ifadesinin ardından karakoldan ayrılmıştı.

İlgili haberler

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER