A3 Haber

10 Ekim Katliamı Davası: Özdağ ve Davutoğlu hakkındaki şikayetler işleme konmadı

10 Ekim Katliamı Davası: Özdağ ve Davutoğlu hakkındaki şikayetler işleme konmadı

10 Ekim Katliamı Davası: Özdağ ve Davutoğlu hakkındaki şikayetler işleme konmadı
Aralık 08
17:23 2022

10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’na dair yapmış oldukları açıklamaların araştırılması için suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 10 Ekim avukatlarının bu suç duyurusunu işleme koymama kararı verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 10 Ekim Katliamı Davası Avukatla Komisyonu’nun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu hakkında yaptığı suç duyurusunu, savcılık işleme koymama kararı verdi.

Savcılığın aldığı karara tepki gösteren 10 Ekim Avukatları, “2015’te yaşananlara ilişkin gizli bırakılan gerçeklerden haberdar olan herkesi, halen süren katliam yargılamalarında mahkeme huzurunda bildiklerini açıklamaya çağırıyoruz” dedi.

“Gerçekleri ve failleri gizlemek suçtur”

10 Ekim Avukatları tarafından konuya dair sosyal medyadan yapılan açıklamada, 2015 seçimleri ve katliamlar sürecine dair herkesin bildiklerini açıklaması gerektiği belirtilerek, “Gerçekleri ve failleri gizlemek suçtur” denildi.

Özdağ ile Davutoğlu’nun sözlerini hatırlatarak bildiklerini açıklama çağrısı yapan avukatların konuya dair açıklaması şöyle;

Bu anlamda en son Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın geçtiğimiz mayıs ayında yaptığı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na sosyal medya üzerinden seslenerek, “…15 Temmuz’da varım kalan neydi: Ankara Garı’na bomba nasıl geldi, açıklayın…” sorularını sorduğu, yine Ahmet Davutoğlu’na çağrı yaparak, “Haziran-Kasım arasında ne oldu? Davutoğlu’nun “Konuşsam sokağa çıkamazlar” derken verdiği 4 isimden biri Soylu’ydu. Ankara’da otogara bomba nasıl geldi? Siz cevabı biliyorsunuz. Halka cevabı söylemek zorundasınız” şeklindeki açıklamalarıyla 2015 yılında yaşanan katliamlar süreci yeniden gündeme gelmiştir. Bu açıklamalardan anlaşıldığı üzere Ümit Özdağ, 10 Ekim Ankara katliamında kullanılan bombanın nasıl geldiğine dair kamuoyuna ve mahkemeye yansıtılandan farklı gerçekler bulunduğunu, dolayısıyla açıkça o döneme ilişkin hala gizlenen gerçekler bulunduğunu ve bu gerçekleri Ahmet Davutoğlu ve Süleyman Soylu’nun bildikleri halde açıklamadıklarını iddia etmiştir.

“Özdağ bildiklerini açıklamadı”

Sorduğu bu soruların cevabını bildiği anlaşılan Ümit Özdağ da bu konuda bildiklerini açıklamamıştır. Ayrıca hatırlanacağı üzere halen Gelecek Partisi Genel Başkanı olan Ahmet Davutoğlu’nun bir süre önce o döneme ilişkin olarak, “… terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan insan yüzüne çıkamaz. …” şeklinde açıklamaları hafızalarda yer etmiştir.

“Mecliste milletvekilliği yapan isimlerin iddialarını dikkate almadı”

Bütün bu açıklamalar üzerine 5 Temmuz 2022’de Ümit Özdağ ve Ahmet Davutoğlu’nun bildiklerini iddia ettikleri ve gizledikleri suçları ve failleri açıklamaları ve bu konudaki iddiaların araştırılması için savcılığa suç duyurusunda bulunmuştuk. Ancak geçtiğimiz günlerde Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından hiçbir işlem yapılmasına gerek görülmeksizin ve “Ankara Garına bomba nasıl geldi, açıklayın” diyerek, 10 Ekim Ankara katliamı ile ilgili gizlenen gerçekler olduğunu iddia eden Ümit Özdağ’ın bilgisine dahi başvurulmaksızın dilekçemizin işleme konulmamasına karar verildiği öğrenilmiştir. Böylece Ankara Cumhuriyet Savcılığı, 10 Ekim Ankara katliamı ile ilgili halen aydınlatılmamış noktalar bulunduğuna dair bizzat halen Meclis’te milletvekilliği yapan isimlerin iddialarını dikkate almamış, böylece suç duyurusu dilekçemizde açıkladığımız üzere gerçekleri gizleyenlerin işledikleri suçları örtbas ederek, karanlık noktaların karanlıkta bırakılması iradesini açıkça ortaya koymuştur.

“Gerçek faillerin ortaya çıkması için ısrarcı olacağız”

Ancak bir kez daha hatırlatıyoruz ki, katliamların gerçek faillerinin ortaya çıkarılması ve karanlık hiçbir nokta bırakılmaması için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü hukuki yol ve yöntemleri kullanmaya devam edeceğiz ve bu konuda ısrarcı olacağız. Çünkü suç ve suçluları bildiği halde gizlemek sadece etik olarak kınanacak bir davranış değil, aynı zamanda TCK’na göre de suçtur. Dolayısıyla herkesin bir an önce 2015 yılına dair bildiği her şeyi açıklaması zorunludur.

“Savcılara bildiklerini açıklamaya çağırıyoruz”

Ayrıca yine bu konuda daha önce yaptığımız açıklamaları tekrar hatırlatarak, 2015’te yaşananlara ilişkin gizli bırakılan gerçeklerden haberdar olan herkesi, bugüne kadar gizlenen suçların ve suçluların ortaya çıkarılması için bir an önce tüm bildiklerini Savcılara anlatmaya, başta 10 Ekim Ankara katliamı davası olmak üzere halen süren katliam yargılamalarında mahkeme huzurunda bildiklerini açıklamaya çağırıyoruz.

Etiketler
Paylaş

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER