Site icon A3 Haber

İTÜ’de göz göre göre kadrolaşma: “Kişiye özel” akademisyen alım ilanlarında tez konuları bile yazıldı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Prof. İsmail Koyuncu’yu rektör olarak atadığı İstanbul Teknik Üniversitesi’nde bugün Resmi Gazete’de akademisyen alımları için “kişiye özel” ilanlar açıldı. Bazı ilanlarda adayların tez konularının bile yazıldığı görüldü.

Prof. İsmail Koyuncu’yu rektör olarak atandığı İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) “kişiye özel” 47 öğretim üyesi ilanı açıldı. İlanlar bugün Resmi Gazete’de yer aldı.

İlanlarda, adayların akademik çalışma alanlarına yer verilirken, bazı ilanlarda yüksek lisans veya doktora tezlerinin dahi yazıldığı görüldü. İlanlar “adrese teslim” denebilecek cinsten.

Diken’den Mehmet Baran Kılıç’ın haberine göre, “kişiye özel” ilan konusunda hem Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) hem de Danıştay’ın kararları var.

YÖK, 9 Mart 2021’de yönetmeliğe “İlana başvuru koşulu olarak adayların lisansüstü tez veya uzmanlık tezi adlarının kısmi veya tamamı yazılamayacağı gibi ilanda sadece belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara yer verilemez” şartı koymuştu.

Danıştay İdari Davaları Daireler Kurulu da başvuru koşullarının kişiye özel olmaması yönünde karara hükmetmişti.

Buna rağmen, söz konusu ilanlarda buna uyulmadı.

Lisansüstü tezlerinin isimleri yazıldı

Söz konusu ilanlarda adayların çalışma alanlarına yer verilirken, bazılarında yüksek lisans veya doktora tezlerinin adları veya adlarının bir kısmı yazılmış.

O ilanlardan bazıları şöyle:

 

Exit mobile version