A3 Haber

Akşener: O masadan kalksam bazıları kurban keser

Akşener: O masadan kalksam bazıları kurban keser

Akşener: O masadan kalksam bazıları kurban keser
Aralık 09
08:08 2022

İYİ Parti lideri Akşener, muhalefeti tanzim etmek isteyen aydınlar ve kanaat önderleri olduğunu savunarak “Çok ön yargılar varmış bizimle ilgili. Kurban keserler yani bazıları ben kalksam, o masadan” yorumunda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündeme ilişkin değerlendirmede bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Muhalefet lideri, açıklamalarında, partisinin milletvekili Hüseyin Örs’ün Meclis’te uğradığı yumruklu saldırıdan, seçim güvenliğine ilişkin çalışmalarından ve altılı masadan bahsetti.

TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında çıkan kavgada İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün yaralandığının anımsatılması üzerine Akşener, Örs’ün partinin en naif ve uzlaşmacı isimlerinden olduğunu belirtti. Örs’ün kavgayı ayırmak için araya girdiği sırada yumruk yediğini kaydeden Akşener, “Burada çok ayıp bir durum var. Yumruğu atan özür dilemeyeceğini söylüyor. Gelirsin konuşursun, böyle düşünmediğini anlatırsın. Onu yapmıyor. Burada, iktidarın gerilimden medet umma halini görüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

“Üç kişiyi bir sandığın başına koyacağız”

Seçim güvenliğine ilişkin bir soruya yanıt veren Akşener, bunun için altı siyasi partinin çalışacağını belirtti.

Akşener, şöyle devam etti: “Kemal Bey’e de saldırmışlardı. Adamı tepelere çıkardılar. Evi türbeye dönmüştü. Sonra anlaşıldı ki, saldırgan bir inek hırsızı. Meclis’teki durum da aynı. Niye oluyor bu gerilim? Birincisi, iktidar kaybetmekten korkuyor. Gerilimden, küfürden medet umuyor. Seçim güvenliği açısından bu durum sorun yaratmaz. Çünkü seçim güvenliği için altılı masa birlikte çalışıyor. Birbirinden habersiz kişiler yerine aynı anda belki de üç kişiyi bir sandığın başına koyacağız. O üç kişiden biri avukat. Altı parti sürekli çalışıyor. Her parti tecrübesini paylaşıyor. Tavrımız da tekleşiyor. Bu birliktelik sandıklara da birlikte sahip çıkacak, oyları da birlikte koruyacak.”

“Ben her şeyin farkındayım, gülhane parkındayım”

“Masayı Akşener dağıtır” şeklindeki söylemlerin bulunduğunun anımsatılması üzerine, Meral Akşener şöyle konuştu: “Çok ilginç bu. Hiç benim yumuşak, bir acaba mı mesajı verdiğim söz konusu değil. O zaman burada her an gidebilir anlayışını oluşturmaya çalışanlara bakarsanız çok ilginç. Onlar muhalefet yanında görünen pek çok insan. Acaba şu kadının sinirini bozup, bir an evvel kaldırsak mı? Aynı zamanda da Tayyip Erdoğan’ın bu arada seçmenini konsolide edebilmesi için farkında veya farkında olmadan yaratılan bir istifham mı? Döndürüp, döndürüp ben davet ediliyorum, partim davet ediliyor. Her seferinde ben de hayır diyorum. Yani benim kadar bu konuda davet alıp, net hayır diyen de yok. Ben her şeyin farkındayım, Gülhane Parkı’ndayım. İlginç bir durum var orada, ben bir şeyi fark ettim. Çok ön yargılar varmış bizimle ilgili. Kurban keserler yani bazıları ben kalksam, o masadan.”

“Muhalefeti tanzim etmeye çalışıyorlar”

Akşener, konuyla ilgili kimden bahsettiği yönündeki soruya yanıt verirken, “Muhalefeti tanzim etmeye çalışan insanlardan bahsediyorum. Yani bir şeylere razı edilmeye yönelik midir? Onları bilemiyorum, çalışmadım henüz. Bak çalışmaya başlarsam yanar herkes” ifadelerini kullandı.

Muhalefeti tanzim etmek etmeyenler arasında aydınların, kanaat önderlerinin, akademik kadrodan isimlerin olduğunu söyleyen Akşener, bunun kendisini şaşırttığını kaydetti.

Altılı masanın üç görevi yerine getirmek için oluşturulduğunu belirten Akşener, “Onun için kuruldu. Sonra ittifaka dönerse başka bir şey, şu an ittifak değil. Görevi, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek, seçim güvenliği ve adayı belirlemek” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER