A3 Haber

Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden çocuğun hamile olduğu ortaya çıktı!

Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden çocuğun hamile olduğu ortaya çıktı!

Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden çocuğun hamile olduğu ortaya çıktı!
Aralık 10
17:42 2022

Diyarbakır’da karın ağrısı şikâyetiyle hastaneye götürülen çocuğun 37 haftalık hamile olduğu ortaya çıktı. Anne-baba dahil 3 kişiye 30’ar yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Bismil Devlet Hastanesi acil servisi görevlileri, 13 yaşındaki kız çocuğu M.H.’nin hamile olduğunu anlayınca durumu polise bildirdi. Çocuk, bir yıl önce ailesi tarafından dini nikâhla evlendirildiğini anlattı.

Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre polis ifade üzerine baba A.H., anne E.E.D. ile çocuğu istismar etmekle suçlanan 24 yaşındaki M.T.’yi gözaltına aldı. Aile, Suriye’den geldiklerini belirterek hem kızlarının rızası olduğunu, hem de Türkiye’deki evlilik yaş sınırını bilmediklerini öne sürdü. İstismar şüphelisi de kızın gerçek yaşını fiziksel görünümünden yola çıkarak 16 olarak bildiğini iddia ederken, kendi ülkesinde yaş sınırı olmadığını söyledi. Çocuğun resmi ifadesinde “Şu an dokuz aylık hamileyim, evlilikte rızam vardı, şikâyetçi değilim” dediği belirtildi.

Üç kişiye 30 yıl dava

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, yasa gereği 15 yaşından küçük çocuğun rızası olamayacağı için çocuğun annesi, babası ve istismar zanlısı hakkında ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ndan 30’ar yıl hapis istemiyle dava açtı. İddianamede, zanlının istismarı sırasında çocuğun 15 yaşından küçük yaşta olduğu, bu duruma anne ve babasının da rıza göstererek bu suça yardım ettikleri ifade edildi. Üç sanığın da fikir ve eylem birliği içinde çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçunu işledikleri kaydedildi. Sanıklar Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER