A3 Haber

Skandal çocuk istismarına “iftira” paylaşımı yapmıştı: MEB’den okul müdürüne soruşturma

Skandal çocuk istismarına “iftira” paylaşımı yapmıştı: MEB’den okul müdürüne soruşturma

Skandal çocuk istismarına “iftira” paylaşımı yapmıştı: MEB’den okul müdürüne soruşturma
Aralık 11
12:37 2022

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını altı yaşındayken “evlendirmesi” ile ilgili Cağaoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit’in sosyal medyadaki paylaşımları üzerine Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma başlattı.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını altı yaşındayken “imam nikahıyla” evlendirip yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor.

Son olarak olay ile ilgili Cağaoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit’in sosyal medyadaki paylaşımları üzerine Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma başlattı.

Olayla ilgili yapılan haberleri hedef alarak Kuran’dan bir ayet paylaşan Cağaloğlu Anadolu Lisesi Okul Müdürü Cafer Koçyiğit, paylaşımının devamında da “Bu ayet iman edenlere hitap ediyor. İmansızlar siz iftira atmaya karalama yapmaya devam edebilirsiniz!!!” diye yazmıştı.

Koçyiğit, Twitter hesabından yaptığı başka bir paylaşımda da “Evladımıza karşı var ise bir istismar ve alçaklık, mahkemeler biran önce karar verip en ağır şekilde muhataplarını cezalandırmalı. Yok ise, o zaman da mal bulmuş mağribi gibi İslama ve müslümanlara saldıranlara fırsat vermemeli. Geciken adalet adalet değildir” dedi.

Koçyiğit’in paylaştığı ayet şu şekilde:

  • Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmak için o haberin doğruluğunu araştırın.

MEB’ten soruşturma

MEB’den yapılan açıklamada “Kamuoyunda infiale neden olan bir kız çocuğunun evlendirilerek cinsel istismara maruz bırakıldığı haberleri üzerine İstanbul’da bir okul müdürünün sosyal medyadaki paylaşımları hakkında Bakanlığımızca inceleme/soruşturma başlatılmıştır” denildi.

İlgili haberler

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER