A3 Haber

İmamoğlu: Benim de adayım Kılıçdaroğlu

İmamoğlu: Benim de adayım Kılıçdaroğlu

İmamoğlu: Benim de adayım Kılıçdaroğlu
Aralık 12
12:42 2022

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, tüm CHP’lilerin adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi.

Halk TV’de ismail Küçükkaya’nın konuğu olan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda biteceğine inandığını söyleyen İmamoğlu, “İktidar bu saatten sonra kazanamaz, muhalefet kaybeder” mesajı verdi.

Ekrem İmamoğlu, hakkında açılan ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine “ahmak” dediği iddiasıyla açılan dava için “Sizi siyaseten yasaklı hale getirebilirler mi bu davadan?” sorusuna, “Milyonlarca fark atarız. Zaten kazanacağız ama milyonlarca fark atarız” ifadesini kullandı.

“Tarikat ve cemaatler denetlenmeli”

Türkiye’nin konuştuğu Hiranur Vakfı’nda 6 yaşındaki çocuğa tecavüz olayına bir kez daha sert bir dille tepki gösteren İmamoğlu, tarikat ve cemaat yurtlarına ilişkin, “Oraya hali vakti yerinde hiçbir aile çocuğunu yollamaz. Oraya ne yazık ki belli imkanlar sunamadığımız çocuklarımız gidiyor. Buraların denetlenmesi ve buralarda yapılan eğitimlerle ilgili, müfredatları ne? Bunlar denetlenmeli” ifadelerini kullandı.

“Bu saatten sonra iktidar seçimi kazanamaz”

İmamoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın “Kazanacağımıza inanıyorum elbette! Seçim ikinci tura kazanamaz” tweet’iyle ilgili, “Kazanacağımıza elbette inanıyorum. Seçim ikinci tura kalamaz. Kalmaz demeyeyim kalamaz yani. Çok kararlı, çok inançlı, çok tedbirli olmalıyız” sözlerini kaydetti.

“Benim de adayım Kılıçdaroğlu”

İsmail Küçükkaya’nın “Edindiğim izlenime göre Kılıçdaroğlu aday olmaya hevesli gibi görünüyor” demesi üzerine Ekrem İmamoğlu, “Bütün Cumhuriyet Halk Partililerin adayı Kemal Kılıçdaroğlu’dur” diye karşılık verdi. “Sizin de mi adayınız” sorusunu İmamoğlu, “Tabii ki. Bu doğal bir süreçtir ama günün sonunda kararı verecek olan ‘altılı masa’dır” diye yanıt verdi.

İmamoğlu devamında şunları söyledi:

  • Genel başkan bütün Cumhuriyet Halk Partililerin adayıdır. Bunun altını çizmek lazım ama karar ‘altılı masa’nındır. ‘Altılı masa’ derken elbette bunu genel başkanımız da dile getiriyor. Elbette kazanacak kişi aday olmalıdır. Adayın özelliklerini sıralıyor, her konuda uzman insanlardan faydalanacak, ‘altılı masa’nın fikrini alıp onlarla birlikte süreci yönetecek, proje üretecek, onlarla birlikte anayasa metni hazırlayacak… Adayın açıklamasından ziyade öncelikli mesele süreç yönetimidir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER