A3 Haber

İsmailağa’dan istismar açıklaması: Böyle bir iddiayla ilişkilendirilmemiz art niyetli

İsmailağa’dan istismar açıklaması: Böyle bir iddiayla ilişkilendirilmemiz art niyetli

İsmailağa’dan istismar açıklaması: Böyle bir iddiayla ilişkilendirilmemiz art niyetli
Aralık 12
18:08 2022

İsmailağa Cemaati, BirGün’ün ortaya çıkardığı 6 yaşındaki kızın ‘evlendirilmesi’ skandalına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. 6 yaşındaki bir kız çocuğunun evlendirilmesinin doğru olmadığının kabul edildiği açıklamada, “Cemaatimizin böyle bir iddiayla ilişkilendirilmeye çalışılması art niyetli ve maksatlıdır” denildi.

İsmailağa Cemaati, BirGün yazarı Timur Soykan’ın ortaya çıkardığı 6 yaşındaki kızın ‘evlendirilmesi’ skandalına ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Cemaatin avukatı Esat Gökdemir tarafından okunan ve sosyal medyada paylaşılan açıklamada, “Her şeyden önce belirtmemiz gerekir ki 6 yaşında bir kız çocuğunun evlendirilmesi dini açıdan doğru olmadığı gibi vicdanların da kesinlikle kabul etmeyeceği bir durumdur” denildi.

Bir cemiyete bağlılık iddiasında olan kimselerin yanlışı ile o cemiyetin tamamını suçlamanın “mümkün olmadığını” savunan İsmailağa Cemaati, “Birtakım münferit iddiaları camiamızla irtibatlandırmaya çalışanların art niyetli ve maksatlı oldukları açıktır. İsmailağa’ya mensubiyet iddiasında olan bir kimsenin, bu camianın en temel esasları arasında yer alan, ‘resmi nikah olmadan dini nikah yapılmaz’ düsturuna muhalefeti ise bizlerle asla ilişkilendirilemez. Yıllardır hizmet etmekte olan camiamızın daha önce hiçbir şekilde böyle bir iddiaya konu olmaması da bunun ispatıdır. Buna rağmen, cemaatimizin böyle bir iddiayla ilişkilendirilmeye çalışılması art niyetli ve maksatlıdır” ifadelerini kullandı

“İslam’a saldırılıyor” saptırması

Açıklamasında, “Bununla birlikte, iddiaların ispatlanması durumunda, tüyleri ürperten bu zulmü işleyen kim olursa olsun, her bir Müslüman ve vicdan sahibi gibi reddediyor ve telin ediyoruz” diyen İsmailağa Cemaati, “bazı art niyetli çevrelerin” olayı özelde İsmailağa’ya, genelde de İslam’a ve Müslümanlara “mal etmeye çalıştığını” savundu. Cemaatin açıklaması şu sözlerle son buldu:

“Bu vahim iddiaları hakaret ve iftiraları için fırsat görerek halkımızı tahrik etmeye çalışan bu maksatlı yapılar, yaptıklarının hesabını hukuk karşısında vereceklerdir. Başta çocuk istismarı olmak üzere fıtrat, ahlak ve vicdan dışı her türlü düşünce ve eğilimlerle en kararlı şekilde mücadeleden yana olduğumuzu kesin olarak ifade etmek isteriz. Rabbimizden niyazımız, bizleri yasaklamış olduğu her türlü fenalık ve azgınlıklardan muhafaza buyurmasıdır.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER