A3 Haber

Arınç, İmamoğlu kararını yorumladı: “Türk yargısı adına utanç verici ve umut kırıcı”

Arınç, İmamoğlu kararını yorumladı: “Türk yargısı adına utanç verici ve umut kırıcı”

Arınç, İmamoğlu kararını yorumladı: “Türk yargısı adına utanç verici ve umut kırıcı”
Aralık 14
23:08 2022

İBB Başkanı İmamoğlu’na verilen cezaya tepki gösteren isimlerden biri de Bülent Arınç oldu. Arınç, “Kararın siyasî sonuçları AK Parti’nin karşısına güçlü bir aday profili inşa edecek yolun taşlarını döşemekten başka bir işe yaramayacaktır” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na bugün iki yıl yedi ay 15 gün hapis cezası verildi. istinaf ve Yargıtay yolu açık olan karar kesinleşirse İmamoğlu siyasi yasaklı olacak ve belediye başkanlığı görevinden alınacak. Yıllar önce AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da okuduğu bir şiir nedeniyle hapis cezası almış ve siyasi yasaklı hale gelmişti. İmamoğlu’na verilen bu cezaya tepkiler ise o günler hatırlatılarak veriliyor.

Karara tepki gösteren isimlerden biri de eski TBMM Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç oldu.

“Utanç verici”

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Arınç, şunları söyledi:

  • Bugün İstanbul Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu için, Türkiye’nin en değerli ceza hukukçularından Prof. Dr. Adem Sözüer, Prof. Dr. Ahmet Gökçen ile Prof. Dr. İzzet Özgenç’in hazırladığı ve bir ceza avukatı olarak şahsen benim de katıldığım mütalaaya rağmen, mahkemeden çıkan mahkûmiyet kararı Türk yargısı adına utanç verici ve umut kırıcıdır.
  • Bu kararın hukukî ve siyasî sonuçlarını kısaca değerlendirmek isterim. Hukukî açıdan bu mahkeme kararının en kısa zamanda üst mahkemeden döneceğine ve millî iradenin yara almasına izin verilmeyeceğine gönülden inanıyorum. Siyasi yasak kararının hiçbir şekilde uygulanmasına imkan olmayacaktır. Adalet sistemi ve bugünkü yargının haline bakarak ümidimiz kırılsa da yine Türkiye’de hukuk ve adalete gönül vermiş hakimlerimizin var olduğunu biliyorum.
  • 2019 Yerel Seçim sürecini yaşadığımız dönemde İmamoğlu’nun şahsını hedef alan kampanyanın kendisini daha da büyüteceğini belirtmiştim. Bu yanlıştan dönülmediği sürece kararın siyasî sonuçları AK Parti’nin karşısına güçlü bir aday profili inşa edecek yolun taşlarını döşemekten başka bir işe yaramayacaktır. Dirayetli ve feraset sahibi siyasilerin bu durumu göz önünde bulunduracağına ve bu yanlışa izin vermeyeceğine inanıyorum.

Ne olmuştu?

İBB Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Karar, TCK Madde 53’e dayandırıldı. Madde 53, belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma anlamına geliyor. Eğer karar temyizde kesinleşirse İmamoğlu, belediye başkanlığından alınacak. Kararın istinaf yolu ise açık.

İlgili haberler

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER