A3 Haber

İmamoğlu karar sonrası Saraçhane’de konuştu: Benim hâlâ gençliğim var

İmamoğlu karar sonrası Saraçhane’de konuştu: Benim hâlâ gençliğim var

İmamoğlu karar sonrası Saraçhane’de konuştu: Benim hâlâ gençliğim var
Aralık 14
19:16 2022

Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada iki yıl yedi ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kararın ardından Saraçhane’de açıklama yapıyor. Saraçhane’de “Hükûmet istifa” “Ekrem Başkan” sloganları atılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada “kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret” suçundan iki yıl yedi ay ceza verildi.

Dava görülürken İstanbulluları Saraçhane’ye çağıran İmamoğlu’nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile kürsüye çıktı.

İmamoğlu’nun açıklamasından satır başları şöyle:

  • Evinize, Saraçhane’ye hoş geldiniz. İstanbul sizin, 16 milyon İstanbullunun. Hangi çılgın, millete ait sürecin önüne set koyabilirmiş? Hangi çılgın zincir vurabilirmiş? Hiç kimse vuramaz! Bu akşam biriz, birlikteyiz. Yarın, daha fazla birlikte olacağız. Genel Başkanlarımız bir arada olacak yarın, hep birlikte olacağız.

Saraçhane’de “Hükûmet istifa” “Ekrem Başkan” sloganları atılıyor. Konuşması sık sık “iktidar” sloganlarıyla kesilen İmamoğlu, konuşmasının başında sözü İYİ Parti lideri Meral Akşener’e verdi.

Akşener: Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet

Akşener, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın siyasi ceza almasına neden olan konuşmasına atıfta bulunarak, o dönem söylenen “bu şarkı bitmez” söylemini hatırlattı. Akşener, “Bu şarkı da burada bitmez” ifadelerini kullandı.

Akşener, iktidarın korku içerisinde olduğunu söyleyerek, “onlar korkuyor, biz korkmuyoruz” dedi. sözlerini “kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet” diyerek sürdürdü.

Akşener konuşmasında şunları söyledi:

  • Hey gidi Saraçhane ne çektiniz. Biz yuhalamayız gereğini yaparız. O büyükşehir belediye başkanı İstanbullu’ya seslenip demişti ki ‘Bu şarkı burada bitmez’ Bugün bu şarkı da burada bitmeyecek. Bugün iktidarda yarından çok korkan bir irade ver. İnsanlar korktuğu zaman ceza verirler, zulüm yaparlar, haksızlık yaparlar. Bugün Ekrem kardeşim, Ekrem Başkan için verilen bu kararın arkasında size duyulan, demokrasiye duyulan, millet iradesine duyulan bir korku var. Onlar korkuyor ama biz korkmuyor. Yaşasın hürriyet, kahrolsun istibdat diyoruz. Onlar istifa etmez. Sandıkta gereğini yapacaksınız. Hür iradenizle, helal oylarınızla demokrasiyle ‘sizi gönderiyoruz. Bugünün korkakları kaçarak gidecek. İradenize güvenin. Korkunun ecele faydası yoktur. Bugün burada bir irade var. Asıl mahkeme burası. Bu mahkemede aklandın. Yarın 6 genel başkan olarak burada olacağız.

“Onlar korkuyor, biz korkmuyoruz”

  • (İktidar istifa sloganları) Önce gereğini yapalım. Bugün iktidarda yarından çok korkan bir irade var. İnsanlar korktukları zaman ceza verirler, zulüm yaparlar, haksızlık yaparlar. Onun için bugün Ekrem kardeşim için, Ekrem başkan için verilen bu kararın arkasında bir büyük korku var. Size duyulan, demokrasiye, millet iradesine duyulan korku var. Onlar korkuyor, biz korkmuyoruz. Yaşasın Hürriyet Kahrolsun İstibdat diyoruz.

“Kimler ne hale geldi?”

  • Yıllar evvel bu meydanda şiir okuduğu için muhtar olamaz denilen, onunla ilgili manşet atılan bir büyükşehir belediye başkanı vardı. Ama velakin bakın o cumhurbaşkanı oldu. Çünkü millet iradesine el uzatılmıştı. O günün korkakları, vesayetçileri… Allah’ım ne büyüksün, kimler kimlerle beraber. Kimler ne hale geldi?

“Sandıkta gereğini yapacaksınız”

  • Ne olacak biliyor musunuz? Bugün bu kararı verenler siyah cübbelerini haksızlığa kılıf edenler, verdikleri kararın başında ‘Türk milleti adına’ diyecekler. Ne yapacaksınız? Sandıkta gereğini yapacaksınız. Hem de o sandıkta hür iradenizle, helal oylarınızla, demokrasiyle diyeceksiniz ki ‘Hadi bakalım sizi gönderiyoruz’ diyeceksiniz. ‘Korkunun ecele faydası yoktur’ diyeceksiniz. Asıl acı olanı bunları yaşayanların Ekrem başkanın sizin iradenizle, gücünüzle, millet iradesiyle seçilmiş İstanbul büyükşehir belediye başkanına bir tiyatro neticesinde bu cezanın verilmesi. Benzer cezayı dün nasıl bu millet yırttıysa, bugün verilen o cezayı da yırtacaksınız. Sandıkta yırtacaksınız, demokrasi ile yırtacaksınız.

“Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet”

  • Dünün korkakları nasıl kaçarak gittilerse, bugünün korkakları da kaçarak gidecek. Kendinize, iradenize güvenin. 2019 31 Mart’ı hatırlayım. Haksızlık, abidik gubidik yaptılar. Ne oldu? 805 bin fark attınız. Dolayısıyla korkunun ecele faydası yok. Bugün burada bir irade var. Bugün bu irade bir mahkeme kurdu. Asıl mahkeme burası, Saraçhane’de kurulan mahkeme. O mahkemede aklandın kardeşim aklandın. Çok korkuyorlar, yarın burada 6 genel başkan olarak olacağız. Bu haksızlık karşısında duracağız.
  • Bu millet hiçbir zaman istibdata boyun eğmedi. Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet.

İmamoğlu: Aradan üç buçuk sene geçmiş olabilir ama hâlâ gençliğim var

Akşener’in ardından yeniden konuşan İmamoğlu, yarın altılı masa liderlerinin bir arada olarak İstanbullulara hitap edeceğini söyledi. Ezan okunması üzerine İmamoğlu konuşmasını yarıda kesti.

Ezanın bitmesiyle yeniden söz alan İmamoğlu, şunları söyledi:

  • İstanbul sizin sizin. 16 milyon İstanbullunun. Yaşadığımız şeylerin sebebi büyük hukuksuzluk.
  • Değerli genel başkanım sayın Kılıçdaroğlu beni aradı ve yarın altılı masanın liderleriyle birlikte yine İstanbulluların evinde birlikte olacağız. Yarın halkımızı buraya davet edeceğiz. Birlikte dertleşip konuşacağız. Aydınlık günlere birlikte bakacağız.
  • Bu dava Türkiye’nin düştüğü durumun özetidir. Bu dava… (Ezan girince konuşmasını keserek yurttaşlara “İçinizden güzel dualar edin” dedi.)
  • Aldıkları her karar kendi çıkarları için. Milletimizin yaşadığı zorluklar, yoksullaşması, eğitimden adalete birçok sorunun üstünü kapatmak için ortaya koydukları bir irade sonucudur.
  • Hukuka ve demokrasiye karşı asla mücadele edemeyecekler. İstanbul’da kocaman bir demokrasi tokadı attınız. Seçimi vermek istemediler, söke söke aldınız. 6 Mayıs’ta seçimi iptal ettiler. Tokadı misli misli attınız ama doymadılar, doyamadılar. Bugünkü davada verdikleri ceza, ortaya koydukları irade çirkin bir sonuçtur.
  • (Erdoğan’ın 1998’de yargılandığı dava için söylediği sözler) “Görüyoruz ki yargı gerçekten bağımsız değil böylece yargının işleyişine adalet ilkelerinin değil siyasetin egemen olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Böylece yargının işleyişine adalet ilkelerinin değil, siyasetin egemen olduğu bir kere daha ortaya çıkmıştır. Siyasi rakiplerimiz, güç ve çıkar odakları, seçim sandıklarında karşımızda duramayacaklarını, önümüzü kesemeyeceklerini iyiden iyiye anlamış olmalılar ki, böyle bir yola başvurdular. Bu yol yanlış bir yoldur. Çünkü adalet gün gelecek, yargıyı siyasallaştıranlara da lazım olacaktır.”
  • Bu kararı aldıran da bu zat değil mi?
  • Bu ülkenin umuda ihtiyacı var. Umudunuz eksilmesin. Buradan İstanbullu hemşehrilerime sesleniyorum. Buradan sadece İstanbul’a değil Ankara’ya, İzmir’e, Hakkari’ye, Sinop’a, Adana’ya, Trabzon’a sesleniyorum. Burada yaşatılan şey ülkemizin her yerindeki insanlarımıza yaşatılabilir. Bizi mahkum etmeye kalkanları pişman edeceğiz. Sandıkta edeceğiz, sandıkta. İstanbul’da başardık, Türkiye’de başaracağız!
  • Aradan 3.5 sene geçmiş olabilir ama hala gençliğim var ama hâlâ umudumuz yüksek. Benim gibi milyonlarca ceketini çıkarıp kollarını sıvayacak Türk milleti var. 2023’te her şey çok güzel olacak.

Ne olmuştu?

İBB Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Karar, TCK Madde 53’e dayandırıldı. Madde 53, belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma anlamına geliyor. Eğer karar temyizde kesinleşirse İmamoğlu, belediye başkanlığından alınacak. Kararın istinaf yolu ise açık.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER