A3 Haber

İmamoğlu’ndan Saraçhane’ye çağrı: “Herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum”

İmamoğlu’ndan Saraçhane’ye çağrı: “Herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum”

İmamoğlu’ndan Saraçhane’ye çağrı: “Herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum”
Aralık 14
13:55 2022

İBB Başkanı İmamoğlu’nun, YSK üyelerine hakaret iddiasıyla, 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talebiyle yargılanmasına devam ediliyor.

Bir önceki duruşmada esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayan savcı, en üst sınırdan hapis cezasının yanı sıra İmamoğlu hakkında TCK’nin siyasi yasak içeren 53. maddesinin uygulanmasını da istemişti. Duruşmaya saat 16.00’ya kadar ara verildi.

İmamoğlu’ndan çağrı:

“16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane’dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum.”

Akşener de katılacak

Hakkında siyasi yasak istenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çağrısının ardından Saraçhane’de hareketlilik ve toplanmalar başladı. İmamoğlu’nun çağrısına pek çok siyasi isim destek vererek, Saraçhane’ye doğru yola çıktıklarını duyurdu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de katılmasının beklendiği açıklamaya, çok sayıda CHP yöneticisi ve milletvekillerinin yanı sıra, vatandaşlar da katılacak.

Geniş güvenlik önlemi alındı

İmamoğlu, Başkanlık binası önüne getirilen otobüs üzerinden vatandaşlara seslenecek. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. İBB’ye ait özel güvenliklerin yanı sıra Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi. Belediyenin etrafı güvenlik güçlerince bariyerlerle çevrildi.

Sloganlar atılıyor

Ekrem İmamoğlu’nun çağrısının ardından TOMA’ların ve yüzlerce polisin olduğu Saraçhane’de “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek,” “Ekrem başkan yalnız değildir”, “Hak, Hukuk, Adalet” sloganları atılıyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER