A3 Haber

Savcı İmamoğlu kararını İstinaf’a götürüyor

Savcı İmamoğlu kararını İstinaf’a götürüyor

Savcı İmamoğlu kararını İstinaf’a götürüyor
Aralık 15
22:26 2022

İBB Başkanı İmamoğlu’nun davasının savcısı Furkan Okudan’ın, cezayı yetersiz bulduğu için İstinaf’a başvuracağı açıklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine ‘ahmak’ dediği gerekçesiyle açılan davanın dün görülen duruşmasında karar çıktı. Mahkeme İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak verdi.

Halk TV’de Sansürsüz programında Necati Özkan, savcı Furkan Okudan’ın İstinaf’a başvuracağını açıkladı. Okudan’ın İstinaf’a başvurma nedeninin ise cezayı yetersiz bulmasından kaynaklandığını söyledi.

Murat Ongun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Savcı Bey, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak kararını yeterli bulmadı. 24 saat geçmeden karara üst mahkemede itiraz etti. Hukukçulara göre; verilen ceza Savcı Bey tarafından az bulunmuş” dedi.

Ne olmuştu?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak kararına tepkiler yükseldi. Dün kararın açıklanmasının ardından İmamoğlu, vatandaşları Saraçhane’ye davet etti ve mücadele vurgusu yaptı.

Bugün ise Altılı Masa’nın liderleri Saraçhane’de bir araya geldi. Liderler burada halka hitap etti ve demokrasi vurgusu yaptı. Gelecek seçimleri işaret eden liderler, iktidara cevabı sandıkta vereceklerini belirtti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER