A3 Haber

Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve iki kişi, rüşvet ve irtikap suçlamasıyla tutuklandı

Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve iki kişi, rüşvet ve irtikap suçlamasıyla tutuklandı

Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve iki kişi, rüşvet ve irtikap suçlamasıyla tutuklandı
Aralık 16
08:35 2022

Beşiktaş Belediyesi’ne yönelik “çıkar amaçlı suç örgütü kurma, rüşvet ve irtikap” suçlarına ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye getirilen eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve iki kişi tutuklandı.

Beşiktaş Belediyesine yönelik soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, eski başkan yardımcıları Hüseyin Avni Sipahi ve Rıfat Örnek ile zabıta müdürü Selçuk Bartınlı’nın da aralarında bulunduğu 17 şüphelinin emniyetteki ifade işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye gönderildi.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen 17 şüphelinin ifadesi için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca dokuz Cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

Soruşturma savcılığı, ifadeleri alınan 17 şüpheliden eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Hüseyin Avni Sipahi, Çetin Kırışgil, Ekrem Eray Arda, Mehmet Uğur Şahin, Bediz Güvenkaya ve Mürvet Günay’ı, “irtikap” ile “rüşvet” suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti. Diğer şüphelilerden sekizi, adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Soruşturma kapsamında eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın da arasında bulunduğu üç zanlı “rüşvet” ve “irtikap” suçlarından tutuklandı.

Ne olmuştu?

Beşiktaş Belediyesi’ne yönelik çıkar amaçlı suç örgütü kurma, rüşvet ve irtikap suçlarına ilişkin soruşturma kapsamında aralarında eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın da olduğu 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. İstanbul merkezli Çanakkale, Ankara ve Ordu’da belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, Hüseyin Avni Sipahi ve Rıfat Örnek ile Selçuk Bartınlı’nın da aralarında yer aldığı 16 şüpheli gözaltına alınmıştı. Operasyon sırasında adresinde bulunmayan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da Kastamonu’da yakalanarak İstanbul’a getirilmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER