A3 Haber

İYİ Partili Turhan Çömez: Demirtaş ve Kavala’nın hapiste olması hukuksuzluk

İYİ Partili Turhan Çömez: Demirtaş ve Kavala’nın hapiste olması hukuksuzluk

İYİ Partili Turhan Çömez: Demirtaş ve Kavala’nın hapiste olması hukuksuzluk
Aralık 17
11:06 2022

İYİ Partili Turhan Çömez, katıldığı programda eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın mahkumiyetinin hukuka aykırı olduğunu dile getirdi.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile iş insanı Osman Kavala’nın mahkumiyetini “hukuksuzluk” olarak nitelendirdi.

Şirin Payzın’ın sunduğu Halk Meydanı programına katılan İYİ Partili Turhan Çömez, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanında olduğunu dile getirerek, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında da açıklamalarda bulundu.

Demirtaş ve Kavala ile ilgili kaygı ve eleştirilere katıldığını dile getiren Çömez, “Türkiye AİHM’e taraf olmuş, imza atmış bir ülke. Ve AİHM’ye göre bu insanların cezaevinde olmaması lazım. Dolayısıyla burada da bir hukuksuzluk var” dedi.

“Bu ülkeden herkesin özeleştiri yapmaya ihtiyacı var” diyen Çömez, “Siz bana yıllar önce bir ülkenin güçlü bir ülke olması için ne lazım diye sorsaydınız. Ben size askeriyesi, ekonomik gücü derdim. Bugün bir şey söylüyorum: Hukuk” şeklinde konuştu.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi geçen günlerde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararına rağmen tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “derhal tahliye edilmesi” yönündeki çağrısını yinelemişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER