A3 Haber

HDP İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye polis saldırdı: Encü ve polisin tokadını çeken kameraman gözaltına alındı

HDP İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye polis saldırdı: Encü ve polisin tokadını çeken kameraman gözaltına alındı

HDP İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye polis saldırdı: Encü ve polisin tokadını çeken kameraman gözaltına alındı
Aralık 18
18:22 2022

Kadıköy’deki eylemde bir polis HDP İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye tokat attı. Encü ve görüntüleri çeken kameraman gözaltına alındı.

Hasta ve infazı yakılan mahpus yakınları İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bir araya geldi. Polis, ailelerin nöbetinde HDP eski milletvekili ve İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye tokat attı.

Aileler, Marmara Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (MATUHAY-DER), Anadolu Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAYDER) ve Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) öncülüğünde, “Hasta ve infazı yakılan tutsaklara özgürlük, tecride son” sloganıyla Boğa Heykeli önünde bir araya geldi.

Eylem sırasında bir polisin Encü’ye tokat atarken görüntüleri de kaydedildi. O anları kayıt altına alan Artı TV kameramanı Mehmet Zeki Kaya gözaltına alındı.

Gazeteci Meral Danyıldız, “Görüntüleri çektiği için Zeki’yi gözaltına aldılar. Artı TV muhabiri Umut Taşdağ’ı da darp ettiler. Umut yere düştü. Şimdi hastaneye gitti. Darp raporunu alacak. Zeki’yi de bırakmıyorlar. Tüm ısrarlarımıza rağmen polis bırakmıyor” dedi.

Öte yandan Ferhat Encü ve Mehmet Zeki ile birlikte gözaltına alınanlar arasında Serhat Sekunder, Hüsamettin Sekunder, Burhan Gökgöz, Gülcihan Şengül, Aynur Taş, Cezmi Dinçer, Hüseyin Avras, Mehmet Nefeyaz, Erkan Gökçe, Ümit Gökçe, Nejmettin Yüknel, Mehmet Sena Arkadaş, İsmail Sever, Sedat uğraş, Ali Edebali, Sebat Karul, Dilek Demir, Hüsamettin Sekender, Çiçek Arıç, Mavican Kara, Emine Arslan, Mehmet Önal, İbrahim Uzun, Erkal Balçık, Yusuf Bozkurt, Mehmet Çelik, Kemal Yılmaz, Rohat Güvercin, Ramazan Özdemir, Sultan Gürbey ve Beyhan Artar yer aldı.

HDP’den tepki: Hesap vereceksiniz

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye polisin tokat atmasına HDP’den tepki geldi: “Roboski Katliamının yıldönümünde Ferhat Encü’ye atılan bu tokadı ne biz ne de halklarımız unutacak.”

Twitter’da HDP’liler başta olmak üzere birçok kişi videoyu paylaşarak polisin saldırısına tepki gösterdi.

Konuya ilişkin HDP’nin Twitter hesabından gelen paylaşımda da şunlar kaydedildi: “Arkasına iktidarın Suç İşleri Bakanı’nın gücünü aldığını sanan bu çete üyesi de arkasındaki güçler de suçlarının cezasını çekecekler. Roboski Katliamının yıldönümünde Ferhat Encü’ye atılan bu tokadı ne biz ne de halklarımız unutacak. Hesap vereceksiniz!”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER