A3 Haber

Kadın cinayeti: Hemşire eşini öldürüp kendini ihbar etti

Kadın cinayeti: Hemşire eşini öldürüp kendini ihbar etti

Kadın cinayeti: Hemşire eşini öldürüp kendini ihbar etti
Aralık 18
17:43 2022

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde 38 yaşındaki Murat Tortop, 35 yaşındaki hemşire eşi Hülya Tortop’u bıçaklayarak öldürdü. 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayıp kendini ihbar eden Tortop, polise teslim oldu.

Olay saat 04.00 sıralarında Bahçelievler Mahallesi 3068 Sokak’ta yaşandı. Denizli Devlet Hastanesi’nde hemşire olan üç çocuk annesi Hülya Tortop ile eşi Murat Tortop arasında kıskançlık yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Murat Tortop, Hülya Tortop’u karın ve göğsünden üç bıçak darbesiyle öldürdü. Olayın ardından Tortop, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayıp cinayet işlediğini söyledi. İhbar üzerine olay yerine acil sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibi Hülya Tortop’un hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri Murat Tortop’u gözaltına alırken, suç aleti bıçağa da el konuldu.

Polis ve savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından Hülya Tortop’un cansız bedeni otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp morguna kaldırıldı.

İki kez uzaklaştırma kararı verildiği ortaya çıktı

Denizli’de hemşire Hülya Tortop’u bıçaklayarak öldüren eşi Murat Tortop hakkında eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle 2 kez uzaklaştırma kararı verildiği ortaya çıktı. Tortop’un son verilen uzaklaştırma süresinin dolması sonrası evine gittiği öğrenildi. Murat Tortop’un eşini sık sık çocukları almakla tehdit ettiği de iddia edildi.

Hülya hemşire için hastanede tören

Üç çocuk annesi Hülya Tortop için bugün Denizli Devlet Hastanesi’nde tören düzenlendi. Tortop’un cenazesi çalıştığı Yeni Doğan Servisi önüne getirildi, helallik alındı. Dualarla uğurlanan Tortop’un cenazesi, pazartesi günü memleketi Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde toprağa verilecek.

Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk de olayla ilgili sosyal medyada mesaj yayınladı. Öztürk mesajda, “Bugün bir kadın cinayeti ile daha sarsıldık. Denizli Devlet Hastanemizde görev yapan çalışma arkadaşımız Hülya Tortop’u kaybettik. Geride 3 güzel evlat bıraktı. Ailesine, evlatlarına ve sağlık camiamıza başsağlığı diliyor, şiddetin her türünü bir kez daha kınıyorum” dedi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER