Site icon A3 Haber

Savcılık duyurdu: 6 yaşındaki Elif Nur’un şüpheli ölümüyle ilgili yayın yasağı kararı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Eskişehir’de yaşamını yitiren 6 yaşındaki Elif Nur Tiftik’in şüpheli ölümüne ilişkin açıklama yapıldı.

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesi Fevziçakmak Mahallesi’nde oturan Sibel ve Gökhan Tiftik çifti, bir süre önce tutuklandı. Çocukları Elif Nur ile 9 ve 12 yaşındaki iki abis halası Deniz Tiftik, amcası Sezer Tiftik ile babaannesi Cihangir Kurumlu’nun yaşadığı eve bırakıldı.

Elif Nur, 14 Aralık’ta evde rahatsızlandı. Solunum yetmezliği ve kusma şikayetiyle ambulansla Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Elif Nur, doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Çocukların yaşadığı evin sahibi olan hala Deniz Tiftik ile amca Sezer Tiftik ve babaanne tutuklandı.

Bakanlık açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Eskişehir’de yaşamını yitiren 6 yaşındaki Elif Nur Tiftik’in şüpheli ölümüne ilişkin açıklama yapıldı:

Yayın yasağı

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan açıklamada, Elif Nur Tiftik ile ilgili haberlere yayın yasağı getirildiği bildirildi. Başsavcılıktan yapılan açıklama şöyle denildi: “Eskişehir Sulh Ceza Hâkimliğinin 17 Aralık 2022 tarihli kararıyla soruşturmanın selameti, mağdur çocukların şöhret ve hakları, toplum sağlığı ahlakı, kamu düzeni ve kamu güvenliği açısından 5187 sayılı kanunun 3/2. maddesindeki koşulların oluşması nedeniyle yayın yasağı kararı verilmiştir.”

Exit mobile version