A3 Haber

Afganistan’da kadınlara üniversite yasağı getirildi!

Afganistan’da kadınlara üniversite yasağı getirildi!

Afganistan’da kadınlara üniversite yasağı getirildi!
Aralık 20
21:19 2022

Afganistan’da kız öğrencilerin lise eğitiminin yasaklanmasının ardından, üniversite eğitimi de yasaklandı. Afganistan Yüksek Öğretim Bakanlığı Sözcüsü Hafiz Zeiyaullah Hashimi, sosyal medya hesabından “Bakanlar Kurulu kararına istinaden kızların eğitimi ikinci emre kadar durdurulmuştur, bir an önce Bakanlığa emrin uygulanmasına dahil güvence veriniz” dedi.

The Guardian gazetesinin AFP’den aktardığı habere göre Afganistan’da kız öğrencilerin lise eğitimi almasının yasaklanmasının ardından, üniversiteye gitmeleri de yasaklandı.

Afganistan Yüksek Öğretim Bakanlığı Sözcüsü Hafiz Zeiyaullah Hashimi, kararı sosyal medya hesabından duyurdu. Afganistan’daki tüm devlet ve özel üniversitelere hitaben yayınlanan kararda, “Bakanlar Kurulu kararına istinaden kızların eğitimi ikinci emre kadar durdurulmuştur, bir an önce Bakanlığa emrin uygulanmasına dahil güvence veriniz” denildi.

Karardan önce, üniversitelerde bulunan kız öğrenciler, erkek öğrencilerden ayrı oturması ve belli kılık kıyafet prosedürlerine uygun giyinmesi koşuluyla derslere katılabiliyordu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER