A3 Haber

Asgari ücrette uzlaşma yok: Türk-İş 9 bin lira teklif edip masadan kalktı

Asgari ücrette uzlaşma yok: Türk-İş 9 bin lira teklif edip masadan kalktı

Asgari ücrette uzlaşma yok: Türk-İş 9 bin lira teklif edip masadan kalktı
Aralık 20
17:28 2022

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı evsahipliğinde gerçekleştirilen Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantısından uzlaşı çıkmadı. Türk-İş 9 bin lira teklif etti, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu rakamı kabul etmeyince de masadan kalktı. Toplantının ardından açıklamada bulunan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, ”Teklifimiz 9 bin lira. Verirlerse imzalarız, vermezlerse masadan kalkarız” dedi.

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında süreç devam ediyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın evsahipliğinde Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl başkanlığında toplandı.

Bugün üçüncü toplantısını yapan komisyonda işveren heyetine Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetine ise TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak başkanlık yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in de üçüncü komisyon toplantısını işaret ederek uzlaşmaya varılacağını belirtmesi üzerine komisyonda, yeni yılda verilecek olan asgari ücret miktarı hakkında net bir karara varılması bekleniyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, son olarak komisyonun ikinci toplantısının yapıldığı 14 Aralık tarihinde bir araya gelmişti.

Türk-İş Başkanı Atalay, toplantı sonrası basın açıklamasında 9 bin lira teklif ettiklerini, kabul edilmeyince masadan kalktıklarını açıkladı. Atalay, “Kabul edilirse imzalarız, yoksa masada olmayız” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER