Site icon A3 Haber

Kılıçdaroğlu: Altı genel başkanla ülkeye demokrasiyi getireceğiz

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada İçişleri Bakanı Soylu’nun İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik “Yargı kararı kesinleşirse görevden alırım” ifadelerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “İmamoğlu size büyük lokmadır. Boğazınıza takılır boğulursunuz. Boğarız sizi boğarız” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hakkında verilen yargı kararının kesinleşmesi durumunda görevden alacağını söylediği İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu için “İmamoğlu’yla baba oğul gibiyiz. Kendisi CHP’nin evladı olduğu kadar benim de evladımdır” dedi.

Soylu’nun ifadelerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Sen kim Ekrem İmamoğlu kim… Sen Ekrem İmamoğlu’nun tırnağı bile olamazsın. İmamoğlu’nun adını ağzına almak için önce bir ağzını yıkayacaksın. İmamoğlu size büyük lokmadır. Boğazınıza takılır boğulursunuz. Boğarız sizi boğarız” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesi ile 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak alan BB Başkanı Ekrem İmamoğlu da salonda hazır bulundu. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun salona girişi esnasında ‘El ele kol kola omuz omuza’ sloganı atıldı.

Kılıçdaroğlu, sözlerine “Hiç meraklanmayın halkın iktidarını mutlaka kuracağız. Hiç kimseyi ötekileştirmeden 85 milyonu kucaklayacağız, bunun sözünü veriyorum. Bu ülkeye demokrasiyi beraber getireceğiz” diyerek başladı.

Kılıçdaroğlu kürsüye çıktıktan sonra tüm salon “iktidar” sloganı attı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“İntikam duygusuyla devlet yönetilmez”

Tarikatta istismar tepkisi: Sahte rapor alıyorlar, arkasındaki güç kim?

Sendikalara yüzde 2 barajına tepki: “İstifa et yandaşa geç” diyorlar

Soylu’ya yanıt verdi: Sen atamayla geldin Ekrem İmamoğlu seçimle

Erdoğan’a seslendi: İhtirasının esiri olma

Exit mobile version