Site icon A3 Haber

Akşener: İmamoğlu’na ceza kararı, Erdoğan’ın seçim gündemidir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki hapis cezası ve siyasi yasak kararı hakkında, “Bu karar, Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim gündemidir. Bu karar, Türk demokrasisine vurulmuş bir darbedir” dedi. Karar sonrası Saraçhane’deki mitinge değinen Akşener, “2019’daki gibi Ekrem kardeşimizle omuz omuza durmaya gittim. 20 sene önce yaşadığı haksızlık karşısında nasıl sayın Erdoğan’ın yanına koştuysam bu sefer de Ekrem kardeşimin yanına koştum” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye tepki gösteren Meral Akşener, “Beceriksizlikleriyle fakirleştirdikleri asgari ücretlinin, emeklinin, memurun maaşlarında yaptıkları düzenlemede görüyoruz. Bu ne cürettir, bu ne utanmazlıktır, bu ne saygısızlıktır. Hayırdır Sayın Bakan, sadaka mı dağıtıyorsunuz?” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu yönelik hapis cezası ve siyasi yasak kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener, “Seçimle alamayacakları İstanbul’u yargı yoluyla almanın peşine düştüler. Kadınlara ‘sürtük’ demenin suç sayılmadığı günlerde İçişleri Bakanı’nın ‘ahmak’ sözünü iade etmek suç sayıldı” ifadelerini kullandı.

Karardan sonra Saraçhane’de düzenlenen miting hakkında da değerlendirmelerde bulunan Akşener, “20 sene önce yaşadığı haksızlık karşısında nasıl sayın Erdoğan’ın yanına koştuysam bu sefer de Ekrem kardeşimin yanına koştum. Nasıl linç edilmek istenen sayın Kılıçdaroğlu’nun yanına koştuysam şimdi de Ekrem kardeşimin yanına koştum” diye konuştu.

“Şayet bu kafa, yarın da hedefine Mansur Başkan’ı koyarsa bu sefer de bir saniye düşünmeden, bir dakika gecikmeden onun yanında dimdik dururuz” diyen Akşener, “Gerekirse ‘Beştepe sizinse Ankara bizimdir’ demeyi çok iyi biliriz” ifadelerini kullandı.

Komplo teorilerinin üretildiğini belirten Akşener, “Sayın Erdoğan’a çok acıdım, bu kadar ahmaklar sürüsünü yanına nasıl topladı?” dedi.

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Cumhuriyet kriziyle karşı karşıyayız

Erdoğan’a tepki: Senden hesap soracağım

Nebati’ye: Haddinizi bilin

İmamoğlu kararına ilişkin değerlendirme

Saraçhane açıklaması

“Meydanın boş olmadığını Saraçhane’de gördüler”

“Mansur Başkan’ın da yanında dururuz”

“Erdoğan, bu kadar ahmaklar sürüsünü yanına nasıl topladı?”

Exit mobile version