A3 Haber

Fethullahçılıktan yargılanan eski Siirt il jandarma komutanı beraat etti

Fethullahçılıktan yargılanan eski Siirt il jandarma komutanı beraat etti

Fethullahçılıktan yargılanan eski Siirt il jandarma komutanı beraat etti
Aralık 22
20:03 2022

Siirt’te, 2015 yılında 8 askerin vefat ettiği PKK saldırısının araştırılmasını engellediği iddia edilen ve hakkında “FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla dava açılan eski Siirt İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren beraat etti.

DHA’nın haberine göre, Siirt İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, Siirt’te 2019’daki Fethullahçılık operasyonunda gözaltına alındı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Eren hakkında, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara 34’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın önceki celsesinde tanık olarak dinlenen astsubayın ifadeleri sonrası Halidun Eren, tutuklandı. Tanık astsubay, Eren’in, 2015’te Siirt’in Silvan ilçesinde PKK tarafından düzenlenen ve 8 askerin vefat ettiği saldırıyla ilgili soruşturmayı engellediğini iddia etti.

Yine Fethullahçılık soruşturmasında gözaltına alındıktan sonra itirafçı olan başka asker ise Eren’in, darbe girişiminden sonra Siirt’te bulunan jandarma personeliyle ilgili yürütülen idari soruşturmada bazı “FETÖ’cü askerlerin ifadelerini tutanaklardan çıkarttırdığını” iddia etti. İddiaları reddeden sanık Eren, sonraki celsede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Eren: Tanık olarak ifade veren kişi görevdeyken bana ceza verdi

Ankara 34’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen karar duruşmasına sanık Eren ve avukatı katıldı. Savcının, cezalandırılması yönündeki mütalaaya karşı savunma yapan Eren, kendisine komplo kurulduğunu, PKK saldırısıyla ilgili soruşturmanın kendisi tarafından tamamlandığını ve sorumluların hakkettikleri cezayı aldıklarını söyledi.

Aleyhine ifade veren kişinin astsubay olduğunu ve görev yaptığı dönemde kendisine ceza verdiğini aktaran Eren, “Bir astsubayın böyle bir soruşturmada bilgi sahibi olması da mümkün değil” dedi.

“FETÖ’cü olduğu” iddialarıyla ilgili hiçbir somut delilin olmadığını, hakkında ankesör ve sabit hatlardan bir tespit bulunmadığı belirten Eren, beraatını talep etti.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Eren’in, delil yetersizliğinden beratına karar verdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER