A3 Haber

Paris’teki saldırı: Saldırgan kim, hakkında neler biliniyor?

Paris’teki saldırı: Saldırgan kim, hakkında neler biliniyor?

Paris’teki saldırı: Saldırgan kim, hakkında neler biliniyor?
Aralık 24
12:28 2022

Fransa’nın Başkenti Paris’te Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında düzenlenen silahlı saldırıda biri kadın üç kişi hayatını kaybetti, üç kişi de yaralandı. Saldırı, Paris’te Rue d’Enghien’de, Kürt toplumu arasında popüler olan Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında meydana geldi.

Euronews’in derlediği habere göre Savcı Laure Beccuau, saldırganın atıcılık kulübü üyesi Williams M. olduğunu ve silah bulundurduğunu açıkladı.

Saldırganın babası AFP’ye yaptığı açıklamada 69 yaşındaki oğlunun “sesiz” ve “içine kapanık” biri olduğunu söyledi.

Fransız vatandaşı olan emekli tren makinisti saldırgan, olaydan kısa bir süre sonra yüzünden yaralanmış halde tutuklanarak gözaltına alındı.

“Dedikleri gibi sessiz bir adamdı” diyen 90 yaşındaki babası, oğlu için “Ondan gerçekten hoşlanmıyordum çünkü kendini ifade etmesini istiyordum ama o gerçekten içine kapanık birisiydi. Herkes gibi yaşamadı” ifadelerini kullandı.

Olayın yaşandığı 23 Aralık Cuma günü oğlunun evden çıkarken hiçbir şey söylemediğini belirten babası, “O bir deli” dedi.

Babası, saldırganın motivasyonuyla ilgili ise “bununla ilgili hiç konuşmadık. Hiçbir şey söylemedi. Bu olayı kendi başına planlamış olmalı” diye konuştu.

Öğleden sonra olay yerini ziyaret eden İçişleri Bakanı Gerard Darmanin, silahlı saldırganı “açıkça yabancılara saldırmak isteyen” biri olarak tanımlamıştı.

Darmanin’e göre saldırgan istihbarat birimleri tarafından ‘bilinen’ ya da takip altında olan birisi değil. Ancak adli sicil kaydında sabıkalı olarak görünüyor.

AFP’ye göre saldırgan 2016 yılında işlediği bir suçtan ötürü 2022 yılının Haziran ayında 12 ay hapis cezasına çarptırıldı ve kararı temyize götürdü.

Yine şüphelinin Aralık 2021’de Paris’te işlediği bir ırkçı saldırı sonrası silahla zarar verme suçu nedeniyle hapis cezasına çarptırıldığı daha sonra 12 Aralık’ta cezaevinden tahliye edildiği ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Darmanin, her ne kadar geçmişte ırkçı karakterli saldırılarda bulunmuş olsa da, saldırganın “ırkçı” ya da “aşırı sağ örgütlerle bağlantılı” biri olarak bilinmediğini söyledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER