A3 Haber

Muharrem İnce: 100 bin kişi imza verirse aday olacağım

Muharrem İnce: 100 bin kişi imza verirse aday olacağım

Muharrem İnce: 100 bin kişi imza verirse aday olacağım
Aralık 25
09:36 2022

Küçükçekmece’de partisinin düzenlediği Gençlik Buluşması’na katılan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce “Cumhurbaşkanı adaylığım için hem üstüne para vereceğiz, hem de imza toplayacağız. 100 bin kişi imza verirse aday olacağım. İnşallah sizler de imza verirsiniz” dedi.

İnce, “Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda Kılıçdaroğlu evet diyeceğim’dedi. Ben demeyeceğim yanlış yapıyorsun dedim. Beni o ara tefe koydular. Partiye uymadım, hayır oyu verdim. Bugün haklı olduğum ortaya çıktı. Zaman beni haklı çıkaracak, inanıyorum buna. Partini bırakıp gittin diyorlar. Gittim, Azerbaycan’a yardım eden Türkiye’ye maalesef Azerbaycan’a yardım ettik diyen CHP milletvekili olursa ben oradan giderim arkadaşım. Mavi Vatan’a, Libya tezkeresine hayır dersen ben oradan giderim. Teröristle fotoğraf çektiren milletvekilinin, vekilliğinin düşürülmesine hayır dersen ben giderim. Atatürk demeyip Mustafa Kemal dersen, sınıf arkadaşınmış gibi davranırsan ben giderim. Dengesini bozdular partinin. İdeolojik duruşunu değiştirdiler. Atatürkçü kimliğinden sıyrıldılar. Onun için ayrıldım” dedi.

Altılı masa eleştirisi

İnce “Bir de altılı masa var. Bunlar ne diyor, biz öyle birini bulacağız ki cumhurbaşkanı yapacağız ama biz altımız karar alacağız, ona tak diye söyleyeceğiz, oda şak diye yapacak. Ya böyle bir saf bulunur mu? Böyle bir saf adamdan cumhurbaşkanı olur mu? Sen kimsin ki yüzde iki oy almışsın, adam 50+1 almış seni dinleyecek?” diye konuştu.

“Mansur Yavaş’ın arkasından gideriz”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile görüştüğünü de ifade eden İnce, “İnsanların cumhurbaşkanı olarak bir Mansur Yavaş isteği var bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz” sorusuna “Hiçbir itirazım yok. Ama aday olacak kişi de çıkıp ben varım diyecek. Armut piş ağzıma düş olmaz böyle bu işler. O da çıksın, o zaman adaysa adayım desin, bakarız duruma. Eğer baktık ki millet onun arkasından gidiyor. Biz de gideriz kardeşim onun arkasından” diye konuştu. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER