A3 Haber

Üç kişiyi öldüren Paris saldırganı için yeni karar: Psikiyatri kliniğine sevk edildi

Üç kişiyi öldüren Paris saldırganı için yeni karar: Psikiyatri kliniğine sevk edildi

Üç kişiyi öldüren Paris saldırganı için yeni karar: Psikiyatri kliniğine sevk edildi
Aralık 25
09:44 2022

Fransa’da Ahmet Kaya Kültür Merkezi önünde düzenlenen silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetmişti. Saldırının ardından gözaltına alınan saldırganla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Saldırgan psikiyatri kliniğine sevk edildi.

Fransa’nın başkenti Paris’te dün Ahmet Kaya Kültür Merkezi önünde 69 yaşındaki Fransız William B.’nin düzenlediği silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetmişti. Olay sonrası saldırgan gözaltına alınmıştı. Saldırgan hakkındaki gözaltı kararı doktor tavsiyesi üzerine kaldırıldı. Saldırgan psikiyatri kliniğine sevk edildi.

Paris savcılık ofisinden yapılan açıklamaya göre, 69 yaşındaki Fransız saldırganı muayene eden doktor, saldırganın sağlık durumunun gözaltı koşullarıyla uyumlu olmadığı sonucuna vardı. Emniyet bünyesindeki psikiyatri kliniğine nakledilen saldırgan, sağlık durumu elverirse tahkikat hakimi tarafından sorgulanacak.

Ne olmuştu?

Dün Paris’in 10. Bölgesindeki Enghien Caddesi’nde bir Fransız vatandaşının, etrafında bulunan kişilere silahla ateş açtığı saldırıda ilk belirlemelere göre üç kişi ölmüş, biri ağır üç kişi yaralanmıştı.

Fransız basınında adı “William M.” olarak geçen 69 yaşındaki saldırgan olay yerinde gözaltına alınmıştı. Saldırganın Fransa’nın resmi demir yolu şirketi SNCF’ten emekli bir Fransız vatandaşı olduğu belirtilmişti.

Saldırganın 2016 ve 2021’de 2 kez cinayete teşebbüs ettiğinin polis kayıtlarına geçtiği, Aralık 2021’de elinde kılıçla Paris’te bir göçmen merkezine saldırdığı ve iki kişiyi yaraladığı, bu nedenle hapse atıldığı ve bu ay hapisten çıktığı ifade edildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER