A3 Haber

“Yerli ve milli Escobar” iddianamesinde karar: Soylu’ya hakaretten ceza

“Yerli ve milli Escobar” iddianamesinde karar: Soylu’ya hakaretten ceza

“Yerli ve milli Escobar” iddianamesinde karar: Soylu’ya hakaretten ceza
Aralık 26
18:31 2022

Zafer Partisi Malatya İl Başkanı Turgut Şahin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘mağdur’ sıfatıyla yer aldığı “Yerli ve milli Escobar” pankartı iddianamesinde ceza aldı.

Zafer Partisi Malatya İl Başkanı Turgut Şahin’e, uyuşturucuyla mücadeleye dikkat çekmek amacıyla parti binasına asmış olduğu “Yerli ve Milli Escobar” yazılı pankart sonrasında dava açılmıştı. Malatya 7. Asliye Mahkemesi tarafından il başkanı Turgut Şahin ve iki il başkanı yardımcısına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ‘hakaret’ ettikleri gerekçesiyle ceza verdi.

Aldığı ceza sonrası açıklamada bulunan Zafer Partisi Malatya İl Başkanı Turgut Şahin “Çok üzgün ve sinirliyim! siyaset eli ile Türkiye Cumhuriyeti devletinde hukukun düştüğü hali görüyor musunuz. bu karar skandal uyuşturucu ile mücadele etmek amacıyla astığımız pankartta hiçbir isim ve emare olmamasına rağmen İçişleri Bakanlığı’nın şikayeti üzerine Ceza vermiş olmak için ceza verdiler Türk milleti adına karar veren mahkemeler artık siyaset adına karar veriyor. artık Türk milleti geleceğinden kaygılanması gerektiğini Yarın yasal işler yapmasına rağmen ceza alabileceklerini görsünler. Bu karara itiraz ettik basit usul yargılamadan normal yargılamaya dönmesini istedik kime hakaret ettiysek mahkemede karşımıza çıksınlar” dedi.

Sosyal Medya üzerinden paylaşımda bulunan Başkan Şahin “Bakın bunun adı skandal, hukuksuzluk, adaletsizlik. Suç yok ceza var. İnanılır gibi değil” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER