A3 Haber

Çift maaşlı Bakan Yardımcısı fildişi kulesinden bildirdi: Ocak sonu itibariyle enflasyonun boynunu kıracağız

Çift maaşlı Bakan Yardımcısı fildişi kulesinden bildirdi: Ocak sonu itibariyle enflasyonun boynunu kıracağız

Çift maaşlı Bakan Yardımcısı fildişi kulesinden bildirdi: Ocak sonu itibariyle enflasyonun boynunu kıracağız
Aralık 27
09:14 2022

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, enflasyonda her ay sert düşüşler beklediklerini belirterek, “Özellikle aralık, ocak sonu itibarıyla inşallah enflasyonun boynunu kıracağız” dedi. Gürcan, Nisan’da da Tekirdağ Çerkezköy’deki konuşmasında, “Kasım’dan itibaren enflayonun düşmeye başlayacağını” iddia etmişti.

Bakan yardımcılığı maaşının yanı sıra Türk Telekom yönetim kurulu üyeliği maaşı da alan ve CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın hesabına göre 80 bin lira civarında aylık geliri olan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Bartın İş Dünyası Buluşması programına katıldı.

Çift maaşlı Gürcan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

  • Birçok iş yerinin kapandığını ifade ediyorlar ama baktığımızda, 2021-2022 farkını aldığımızda, yüzde 25,4 yeni açılan iş yerimiz var. Geçen sene 101 bin iş yeri açılırken, bu sene 126 bin 950 yeni iş yeri ve şirket açılmış. Burada çok güçlü büyüme var.
  • Baktığımızda ihracatımız bu yıl geçmiş yıllara göre her ay rekor kırmış. Türkiye özellikle son 12 ayda yıllıklandırılmış olarak 253,5 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. Bu gerçekten çok ciddi rakam.
  • Geçen ay itibarıyla yıllık enflasyon yaklaşık 1 puan kadar geriledi. Bundan sonra da enflasyonda her ay sert düşüşler bekliyoruz. Özellikle aralık, ocak sonu itibarıyla inşallah enflasyonun boynunu kıracağız. Şu anda zaten dövizdeki stabilitenin devam etmesi, diğer emtia fiyatlarının da dünyada gevşemesi ve tedarik zincirinin tekrar oluşması neticesinde fiyatlarda zaten olumlu seyir devam ediyor.
  • Özellikle gıda maddelerinde Toprak Mahsulleri Ofisinin ciddi şekilde devreye girmesiyle yine fiyatlarda bir oynaklık yok. Önümüzdeki günler inşallah çok daha olumlu geçecek ve beklentiyi kıracağız. Tabii iş dünyamızdan beklentimiz de ‘Nasıl olsa enflasyon olacak’ diye erkenden zam yapmamaları. Bu, enflasyonu sürekli ve kalıcı hale getiriyor. Şuna hepimiz inanmalıyız ki Türkiye, enflasyonu hep beraber yenecek.

Bakan Nebati’nin dört yardımcısı da çift maaşlı çıktı

Çift maaşlı bakan yardımcısından “Kiralar çok arttı” diyen yurttaşa: Dua edeyim mülk sahibi olun

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER