Site icon A3 Haber

Okul ve spor salonu olarak ayrılan parsellerin özelleştirilmesine tepki: “Gazetelerden öğrendik, kime satılacak bilmiyoruz”

Büyükçekmece’nin Kumburgaz ve Güzelce mahallelerinde okul, spor salonu ve pazar yeri olarak kamu yararına ayrılan parseller, Cumhurbaşkanı kararıyla özelleştirme kapsamında satışa çıkarıldı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bugün düzenlediği basın toplantısında Kumburgaz ve Güzelce mahallelerinde okul, spor salonu ve pazar yeri olarak kamu yararına ayrılan parsellerin özelleştirme kapsamına alınması ve ardından satışa çıkarılmasıyla ilgili sürece ilişkin bilgi vererek eleştirilerini dile getirdi.

ankahaber.net sitesindeki habere göre Dr. Hasan Akgün, 19 Mayıs 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan kararla ülke genelinde 243 adet taşınmazın özelleştirme kapsamına alındığını, 10 Aralık 2022 tarihli ikinci bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile taşınmazlara yönelik tüm yetkinin Özelleştirme İdaresi’ne verildiğini hatırlattı.

Bu kapsamda Büyükçekmece’nin Kumburgaz ve Güzelce mahallelerinde okul, spor salonu ve pazar yeri olarak kamu yararına ayrılan parsellerin de imar planlarının değiştirilerek konut alanına çevrildiğini ve satışa çıkarıldığını belirten Akgün, şunları söyledi:

Karar yargıya taşınacak

“Kime satılacak bilmiyoruz”

“Satışından derhal vazgeçilmesini talep ediyoruz”

Exit mobile version